Mary Higgins Clark: Perinnön varjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolme naista, kolme kohtaloa. He ovat vaikuttaneet vahvasti toistensa elämään, mutta eläneet erillään ja osittain toisistaan tietämättä.

Nuori lastenlääkäri Monica Farrell on vakavien päätösten edessä. Hän ei usko ihmeisiin, mutta joutuu asiantuntijatodistajaksi tapauksessa, jossa tutkitaan paraniko vakavasti sairas poika rukouksen voimalla. Hän ei tiedä, kuka sisar Catherine oli, paitsi nunna, joka perusti lastensairaaloita ja aiotaan nyt julistaa autuaaksi. Lisäksi Monican vastaanotolle on tuotu herttainen Sally-tyttö, jonka äiti ei vaikuta ollenkaan välittävän lapsensa hyvinvoinnista. Monicaa huolestuttaa lapsen kohtalo äidin välinpitämättömyyden vuoksi.

Iäkäs Olivia Morrow saa tietää, että hänellä on enää kaksi viikkoa elinaikaa. Olivian täytyy tehdä vaikea päätös: paljastaako sukua varjostanut vaiettu salaisuus seuraaville sukupolville vai viedäkö se mukanaan hautaan. Heiketessään hän käy vielä hyvästelemässä muutaman lempipaikkansa lähistöllä. Tietyt asiakirjat hän kuitenkin piilottaa ja yrittää löytää Monica Farrellin mahdollisimman nopeasti ennen kuin hänen lopullinen lähtönsä koittaa —valitettavasti lähtö tulee aiottua aikaisemmin eikä ehkä luonnollisesti… Olivian salaisuus sitoo Olivian ja Monican kohtalot tiukasti yhteen. Mutta kuka hyötyy siitä, että menneisyyden salat eivät paljastu? Millaisiin toimiin jonkun on ryhdyttävä? Lopulta Olivia ratkaisee vielä kuolleenakin erään tärkeän arvoituksen.

Gannon säätiö kuuluu myös olennaisena osana tähän tarinaan. Säätiö on ollutkin vahvassa ja varakkaassa maineessa sekä varojen että hallintonsa puolesta, kunnes paljastuu, että se ei pysty täyttämään sitoumuksiaan eli maksamaan jo sovittuja lahjoituksia sairaaloille. Tähänkin on syynsä ja varsin epämiellyttävät sellaiset.

Tärkeä asema lopullisen ratkaisun osalta on myös sivuhenkilöillä, esimerkiksi Gannonin sihteerillä, jo irtisanoutumassa olevalla, iäkkäällä Estherillä sekä Olivian siivoojalla Sophiella, joka tiesi tarkalleen Olivian tavat ja maneerit. Myös Monican vastaanottoapulaisella Nanilla ja tämän miesystävällä, entisellä rikospoliisilla, on pieni ja tärkeä rooli kirjassa.

Perinnön varjo on täynnä jännitystä, murhiakin tapahtuu sekä varsinkin yrityksiä poistaa eräs henkilö kuvioista totuuden paljastumisen välttämiseksi. Henkilöitä kuitenkin vilisee tässä kirjassa vähän turhankin paljon. Jotkut ovat olennaisia juonen kannalta, mutta ehkä vähemmälläkin määrällä olisi tämä jännäri toiminut. Nyt saattaa jopa joutua tarkistamaan kuka sanoi ja teki mitä ja missä. Siksi tämä kirja ei ehkä yllä aivan parhaimpiin Mary Higgins Clarkin teoksiin, mutta on kuitenkin varmaa, taattua jännitystä. Suosittelen kaikille dekkarien ja jännityksen ystäville.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...