Riikka Jäntti: Pikku hiiri ja paukkupakkanen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hiiru on lähdössä eskariin, mutta äidin päähän patistama kypärämyssy kiukuttaa. Kaupassa pitäisi saada keräilyhahmoja ja vielä mieluummin puhelin. Mutta ei: Hiirun elämä on vain pianoläksyjä ja kypärämyssyjä. Äiti on ihan tyhmä. Jonkin aikaa asioita ja elämäänsä pohdittuaan Hiiru kuitenkin oivaltaa, että asiat taitavatkin olla ihan hyvin; on äiti, mummi- ja ukkihiiri sekä paljon kavereita, pianonsoittokin on aika mukava harrastus. Ja äidin kanssa vietetty hiihtoloma, se vasta on jotakin.

Meillä uuden Pikku hiiri -kirjan odotuksesta on ehtinyt muodostua jo pieni perinne. Kaiken kaikkiaan sarja kattaa nyt viisi teosta, meillä niistä on luettu ahkerasti kolmea viimeistä, joista Pikku hiiren joulua jopa niin paljon, että taisimme yhteen aikaan osata sen ulkoa koko perhe.

Mutta ovathan Pikku hiiret hyviä, mitäpä sitä kiistämään. Riikka Jäntin piirrostyyli miellyttää silmää, samoin sanallinen ilmaisu. Kirjat ovat poikkeuksellisen realistisia ja käsittelevät juuri niitä asioita, joita lapsiperheissä päivittäin pyöritellään. Tätä kautta ne ovat helposti niin lapsen kuin aikuisenkin lähestyttävissä, mikä varmasti osaltaan selittää niiden suosiota ja sarjan toivottavasti edelleen jatkuvaa kasvua.

Hiirulle suuri suositus!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...