Sam Taplin: Pikku pianisti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikku pianisti opettaa lapset soittamaan helppoja pianosävelmiä. Omaa pianoakaan ei tarvitse olla, sillä kirjassa itsessään on pieni koskettimisto. Kehitys kehittyy, eipä muuta voi sanoa!

Kirjassa on yhdeksän lyhyttä, helppoa sävelmää. Mukana on tuttuja kappaleita, kun Tuiki tuiki tähtönen, Piippolan vaarilla oli talo, Jaakko-kulta, Kolme sokeaa hiirtä, mutta myös Beethovenia ja Griegiä. Sävelmät ovat hyvin yksinkertaisia ja helppoja soitettavia, nuotit esitetään väripalluroilla, jotka vastaavat koskettimistoa.

Tyttäreni innostui kirjasta ja opettelikin nopeasti soittamaan Tuiki tuiki tähtösen. Askartelin tyttären lelupianoon samanväriset merkit, se helpotti jonkin verran soittelua. Kirjan koskettimisto kun on vähän vaivalloinen soitettava, etenkin pienemmille lapsille. Koskettimet ovat aika tunnottomat.

Idea on hauska, kirja on innostava ja toteutuskin on oikein mukava. Olisin toivonut vähän parempaa koskettimistoa (tai tarroja, jotka voisi liimata johonkin toiseen koskettimistoon!) ja useampaa kuin yhdeksää sävelmää soitettavaksi, mutta kyllä tämä kirja mukava johdatus musisointiin on.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...