Sam Taplin: Pikku pianisti

Osta kirja itsellesi

Pikku pianisti opettaa lapset soittamaan helppoja pianosävelmiä. Omaa pianoakaan ei tarvitse olla, sillä kirjassa itsessään on pieni koskettimisto. Kehitys kehittyy, eipä muuta voi sanoa!

Kirjassa on yhdeksän lyhyttä, helppoa sävelmää. Mukana on tuttuja kappaleita, kun Tuiki tuiki tähtönenPiippolan vaarilla oli taloJaakko-kulta, Kolme sokeaa hiirtä, mutta myös Beethovenia ja Griegiä. Sävelmät ovat hyvin yksinkertaisia ja helppoja soitettavia, nuotit esitetään väripalluroilla, jotka vastaavat koskettimistoa.

Tyttäreni innostui kirjasta ja opettelikin nopeasti soittamaan Tuiki tuiki tähtösen. Askartelin tyttären lelupianoon samanväriset merkit, se helpotti jonkin verran soittelua. Kirjan koskettimisto kun on vähän vaivalloinen soitettava, etenkin pienemmille lapsille. Koskettimet ovat aika tunnottomat.

Idea on hauska, kirja on innostava ja toteutuskin on oikein mukava. Olisin toivonut vähän parempaa koskettimistoa (tai tarroja, jotka voisi liimata johonkin toiseen koskettimistoon!) ja useampaa kuin yhdeksää sävelmää soitettavaksi, mutta kyllä tämä kirja mukava johdatus musisointiin on.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.