Angela Sommer-Bodenburg: Pikku vampyyri ja kreivi Dracula

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Saksalainen Anton on kovin kiinnostunut vampyyreistä. Hänet viedään lomalle Romaniaan, jotta hän viimeinkin unohtaisi tuon innostuksensa. Loma ei kuitenkaan täytä tarkoitustaan kunnolla, koska Antonin vampyyriystävät ovat muuttaneet sukunsa asuinsijoille Transsilvaniaan.

Ei tämä paras osa ole koko sarjassa, mutta sieltä parhaasta päästä kuitenkin. Teos on omalla tavallaan todella sympaattinen. Kirjan kuvaus Romaniasta tuntui paikoitellen todella huvittavalta; miten siellä onkaan niin alkeelliset olosuhteet, huonoa ruokaa ja todella itäeurooppalaista. Sitä en osaa sanoa, miten totuudenmukainen tuo käsitys on ollut ja millainen maa on nykyään.

En tiedä, mitä nykylapset sarjasta pitävät, ovatko kirjat liian kesyjä tai vanhanaikaisia. Ainakin 1990-luvun lapsille nämä olivat aikoinaan kova juttu ja nykyään siten jossain määrin nostalgiahenkisiä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...