Tuula T. Matintupa: Pimeyden kääntöpuoli

Pimeyden kääntöpuoli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pimeyden kääntöpuoli on jo neljäs Tuula T. Matintuvan Pohjanmaalle sijoittuvista Alina Mänty ­-dekkareista. Sen keskeisissä rooleissa ovat Helena ja Antero Väkerö, varakas keski­-ikäinen pariskunta. Helena on toiminut paikkakunnalla opettajan sijaisena, mutta päätyökseen hän kirjoittaa menestyneitä lastenkirjoja, ja Antero on perinyt huomattavan yrityksen tyrannimaiselta isävainaaltaan.

Eräänä päivänä Helena löytää miehensä kätköistä itselleen osoitetun kirjeen – mitä siinä on, sitä ei lukija saa vielä tietää, mutta kirjeestä käynnistyy outojen ja piinallisten tapahtumien sarja. On eriasteista vainoamista ja kiusaamista, sitten tuhotöitä ja lopulta kuolemantapaus, jolloin poliisikin tulee tietysti mukaan kuvaan. Alina Mänty kollegoineen joutuu availemaan monenlaisia solmuja ja selvittelemään sukujen salaisuuksia, ennen kuin yllättävä ratkaisu löytyy.

Pimeän kääntöpuoli on Matintuvan aiempien teosten tapaan melko kelvollinen perusdekkari, jossa ei mässäillä väkivallalla tai julmuuksilla. Valitettavasti myös tässä kirjassa päähenkilö Alina Männyn kuva jää kovin valjuksi – lukija haluaisi tietää hänestä lisää, päästä enemmän hänen päänsä sisälle, mutta romaanin muut henkilöt muodostuvat väkisinkin elävämmiksi ja kiinnostavimmiksi. Mutta hyvä että edes he, sillä jotenkin ohuelta ja vaatimattomalta tämä kirja tuntui edellisten Alinasta kertovien tarinoiden rinnalla. Juonessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, joten kyllä tämä vaikkapa matkalukemisena menettelee. Mutta uskoisin, että Matintuvalla on edellytyksiä syvempäänkin ihmis-­ ja miljöökuvaukseen.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...