William March: Pimeät leikit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vastikään julkaistu Komppania K teki vaikutuksen, jonka myötä piti tarkistaa, mitä muuta William March (1893–1954) on kirjoittanut. Marchin kaupallisesti menestynein teos, trilleri Pimeät leikit (The Bad Seed, 1954), oli samalla Marchin viimeinen teos: kirjailija menehtyi vain kuukausi kirjan julkaisun jälkeen.

Sen kummemmin juonta paljastamatta, Pimeät leikit kertoo Christinestä, joka viettää kesää kahdestaan kahdeksanvuotiaan tyttärensä kanssa, miehensä ollessa kuukausia kestävällä työmatkalla. Tytär, Rhoda, on erikoinen tapaus: hyvin varhaiskypsä, merkillinen lapsi, josta muut lapset eivät oikein pidä, mutta johon kaikki aikuiset ovat aivan hullaantuneita.

Koulun retkellä tapahtuu kuolemantapaus: pieni Claude Daigle kuolee tapaturmaisesti. Pieni Claude Daigle, joka oli juuri voittanut koulun arvostetun kirjoitusmitalin. Kirjoitusmitalin, jota Rhoda halusi enemmän kuin mitään muuta… Tästä alkaa Christinen painajainen. Voiko hänen tyttärensä olla murhaaja?

Pimeät leikit on kiehtova psykologinen trilleri, jonka julkaisuajankohta näkyy kirjassa varsin viehättävällä tavalla. Juoni on aika helposti ennustettavissa, mutta asetelma on silti kiehtova ja Christinen lisääntyvän tiedon myötä kasvava tuska on piirretty tarkasti. R. Terhomaan suomennoskaan ei ole hullumpi, vaikka siinäkin ikä vähän näkyy. Tämä kirja kannattaa kaivaa esiin kirjaston varastosta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...