William March: Pimeät leikit

Osta kirja itsellesi

Vastikään julkaistu Komppania K teki vaikutuksen, jonka myötä piti tarkistaa, mitä muuta William March (1893–1954) on kirjoittanut. Marchin kaupallisesti menestynein teos, trilleri Pimeät leikit (The Bad Seed, 1954), oli samalla Marchin viimeinen teos: kirjailija menehtyi vain kuukausi kirjan julkaisun jälkeen.

Sen kummemmin juonta paljastamatta, Pimeät leikit kertoo Christinestä, joka viettää kesää kahdestaan kahdeksanvuotiaan tyttärensä kanssa, miehensä ollessa kuukausia kestävällä työmatkalla. Tytär, Rhoda, on erikoinen tapaus: hyvin varhaiskypsä, merkillinen lapsi, josta muut lapset eivät oikein pidä, mutta johon kaikki aikuiset ovat aivan hullaantuneita.

Koulun retkellä tapahtuu kuolemantapaus: pieni Claude Daigle kuolee tapaturmaisesti. Pieni Claude Daigle, joka oli juuri voittanut koulun arvostetun kirjoitusmitalin. Kirjoitusmitalin, jota Rhoda halusi enemmän kuin mitään muuta… Tästä alkaa Christinen painajainen. Voiko hänen tyttärensä olla murhaaja?

Pimeät leikit on kiehtova psykologinen trilleri, jonka julkaisuajankohta näkyy kirjassa varsin viehättävällä tavalla. Juoni on aika helposti ennustettavissa, mutta asetelma on silti kiehtova ja Christinen lisääntyvän tiedon myötä kasvava tuska on piirretty tarkasti. R. Terhomaan suomennoskaan ei ole hullumpi, vaikka siinäkin ikä vähän näkyy. Tämä kirja kannattaa kaivaa esiin kirjaston varastosta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...