Jari Koponen: Pirun tusina : 13 kirjoitusta kirjallisuuden katvealueilta

Pirun tusina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiesitkö, millaista tieteiskirjallisuutta on kirjoitettu Kiinassa, Israelissa tai Egyptissä? Entä millaisia uhkakuvia ja sotakuvitelmia pohjoismaiset tieteiskirjailijat maalailivat ennen ensimmäistä maailmansotaa? Tai millaisia olivat varhaisten naisutopistien kirjalliset kuvitelmat?

Jari Koponen tietää ja jakaa tietonsa meillekin Pirun tusinassa. Sinänsä täysin mitäänsanomaton nimi viittaa siihen, että kirjassa on kolmetoista lukua, jotka käsittelevät tieteiskirjallisuuden varhaisia vaiheita eri puolilla maailmaa. Osa luvuista esittelee kirjallisuutta laajemmin jonkun alueen tai aihepiirin mukaan, osa taas keskittyy enemmän yksittäisiin kirjailijoihin.

Kirja valottaa, miten todellisen maailman sodat heijastuivat uhkakuvakirjallisuuteen, miten kirjoittamiselle on asetettu rajoja totalitaarisissa valtioissa ja mitä tieteen saavutuksilta on odotettu. Pirun tusina on huolella tutkittua ja aihepiiriltään kovin epätavallista kirjallisuustutkimusta ja sellaisena varsin mielenkiintoinen, jos hivenen kuivakka teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...