Jari Koponen: Pirun tusina

Osta kirja itsellesi

Tiesitkö, millaista tieteiskirjallisuutta on kirjoitettu Kiinassa, Israelissa tai Egyptissä? Entä millaisia uhkakuvia ja sotakuvitelmia pohjoismaiset tieteiskirjailijat maalailivat ennen ensimmäistä maailmansotaa? Tai millaisia olivat varhaisten naisutopistien kirjalliset kuvitelmat?

Jari Koponen tietää ja jakaa tietonsa meillekin Pirun tusinassa. Sinänsä täysin mitäänsanomaton nimi viittaa siihen, että kirjassa on kolmetoista lukua, jotka käsittelevät tieteiskirjallisuuden varhaisia vaiheita eri puolilla maailmaa. Osa luvuista esittelee kirjallisuutta laajemmin jonkun alueen tai aihepiirin mukaan, osa taas keskittyy enemmän yksittäisiin kirjailijoihin.

Kirja valottaa, miten todellisen maailman sodat heijastuivat uhkakuvakirjallisuuteen, miten kirjoittamiselle on asetettu rajoja totalitaarisissa valtioissa ja mitä tieteen saavutuksilta on odotettu. Pirun tusina on huolella tutkittua ja aihepiiriltään kovin epätavallista kirjallisuustutkimusta ja sellaisena varsin mielenkiintoinen, jos hivenen kuivakka teos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...