Jari Koponen: Pirun tusina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiesitkö, millaista tieteiskirjallisuutta on kirjoitettu Kiinassa, Israelissa tai Egyptissä? Entä millaisia uhkakuvia ja sotakuvitelmia pohjoismaiset tieteiskirjailijat maalailivat ennen ensimmäistä maailmansotaa? Tai millaisia olivat varhaisten naisutopistien kirjalliset kuvitelmat?

Jari Koponen tietää ja jakaa tietonsa meillekin Pirun tusinassa. Sinänsä täysin mitäänsanomaton nimi viittaa siihen, että kirjassa on kolmetoista lukua, jotka käsittelevät tieteiskirjallisuuden varhaisia vaiheita eri puolilla maailmaa. Osa luvuista esittelee kirjallisuutta laajemmin jonkun alueen tai aihepiirin mukaan, osa taas keskittyy enemmän yksittäisiin kirjailijoihin.

Kirja valottaa, miten todellisen maailman sodat heijastuivat uhkakuvakirjallisuuteen, miten kirjoittamiselle on asetettu rajoja totalitaarisissa valtioissa ja mitä tieteen saavutuksilta on odotettu. Pirun tusina on huolella tutkittua ja aihepiiriltään kovin epätavallista kirjallisuustutkimusta ja sellaisena varsin mielenkiintoinen, jos hivenen kuivakka teos.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...