Tapani Bagge: Pirunsaari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nappasin dekkaripinosta kirjan, joka sattui olemaan Pirunsaari, tuotteliaan Tapani Baggen ties kuinka mones kirja.

Heti alusta ollaan kaupungissa, joka vaikuttaa tutulta, niin tutulta, että tunnistin heti paikkoja, joissa olen itse käynyt. Kirjassa kaupungin nimi on Elviira ja jo se alkoi naurattamaan, murhasta huolimatta.

Murhia on kaksi ja se onkin aina mielenkiintoista, kumpi ratkeaa ensin, kun ovat omia tapauksiaan. Tapaukset vuorottelevat ja on mielenkiintoista aina siirtyä seuraavaan; mites täällä edetään.

On sellainen murhattu, joka on laitakaupungin kasvatteja ja sitten on se toinen, joka on oikein toimitusjohtaja. Molemmat murhat ovat tietysti pahoja, mutta jotenkin se toimitusjohtajan nistiminen ei harmittanut ollenkaan. Toimitusjohtajan henki lähtee Pirunsaaressa ja Arvo menettää henkensä vanhassa viinatornissa.

Kirjassa kuvataan hyvin tapahtumien kulku ja kaikki henkilöt ovat uskottavia. Dialogi tekee lukemisen helpoksi ja mikä parasta, läppä lentää juuri oikeassa suhteessa.

Eletään kahdessa maailmassa. Kotkalaisen IT-firman toimitusjohtaja Pilvisen myötä mennään ihan eri tilanteisiin, kun taas Arvon myötä mennään sinne kaupungin alamaailmaan. Molemmissa erilaiset ihmiset ja tyyli, varsin kiintoisaa.

Poliiseina hääräävät komisario Sundman, vanhempi rikoskonstaapeli Oskari Töltti, konstaapeli Beck, rikosylikonstaapelit Helander, Jane Korhonen sekä Taina Repo, joka ei käytä meikkiä ja se on hyvä, koska ei ole vaaraa meikkien leviämisestä.

Pirunsaari on jatkoa kirjalle Pikku enkeli, jota en ole lukenut, mutta pitäisi, koska siinäkin on paikkana Elviira.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...