Markus Bennemann: Pistoolirapu ja muita eläinmurhaajia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On kai väärin nimittää eläintä murhaajaksi, koska vaikka eläinten maailmassa väkivaltaa ja kuolemaa esiintyy paljon, toisen kuolema on aina toisen elämä ja kyse on vain henkiinjäämisestä.

Toisaalta — tässä kirjassa esitellään niin kylmäveristä ja laskelmoitua hengenriistoa, että murhaaja-nimitys alkaakin tuntua oikein sopivalta. Markus Bennemann on löytänyt monenlaisia kiehtovia esimerkkejä eläinmaailman julmista ja kekseliäistä tappokeinoista. Jos haluaa ajatella eläimiä — kuten vaikkapa nyt oravia — suloisina palleroina, tätä kirjaa ei kannata lukea.

Mielenkiintoinen on esimerkiksi afrikkalainen hunajaopas. Tämä lintu houkuttelee ihmiset avukseen. Hunajaopas saapuu ihmisten luokse ja johdattaa heidät lähimmälle mehiläispesälle. Ihmiset tekevät likaisen työn savustamalla mehiläiset pihalle ja rikkomalla pesän. Kun ihmiset ovat keränneet hunajan, hunajaopas pääsee herkuttelemaan mehiläisvahalla ja pesään jääneillä toukilla. Hunajaopas yrittää saada avukseen myös muita eläimiä, mutta vain ihminen on riittävän fiksu seuraamaan lintua.

Yhden eläimen kerrallaan käsittelevä kirja sopii mainiosti silloin tällöin luettavaksi välipalaksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...