Mervi Pakkanen: Poika nimeltä Veka

Poika nimeltä Veka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä pikku kirja kertoo Veikko Untamo Känsäläisestä, joka Känsän Vekana tunnettiin. Eletään Vekan lapsuutta Mukulakankaalla 1950-luvulla.

Tarinan etenee arkea myötäillen, aikamatkalla sinne 1950-luvulle, jolloin oli kaikki erilaisempaa kuin nykyaikana. Silti mielenkiintoista ja voi sanoa, että kirjan myötä pääsee mukaviin nostalgiatunnelmiin.

Vekan tarina perustuu tositapahtumiin aikana, jolloin Suomessa elettiin sodan jälkeistä jälleenrakennuksen aikaa. Jotenkin se elämä oli yksinkertaisempaa, ainakin lapsen näkövinkkelistä. Rakennettiin taloja ja lapset olivat työn touhussa mukana. Jollei muuta, niin ainakin nauloja oiottiin. Väkisinkin tulee mieleen, että miten on, ei varmaan kukaan enää tänä päivänä käytä vanhoja nauloja?

Koulunkäynti oli sitä, että oli ankarat opettajat, jotka tarpeen tullen tukistivat ja pesivät suun saippualla. Karttakeppi heilui uhkaavasti. Sibelius kuoli ja Venäjä lähetti sputnikin.

Veka käy telttakokouksessa ja markkinoilla, jotka ovat tapahtumia kylällä. Hyvin kuvattu, sillä nousee muistoja heti itselläkin mieleen. Lukiessa melkein muistaa ne hajutkin.

Mervi Pakkanen on osannut hienosti kuvata ajankuvaa ja lapsen näkökulmasta se on aina niin toiveikasta ja jotenkin positiivista, sattuipa mitä tahansa. Pidin kirjasta, koska se nosti omia muistoja pinnalle. Silti voisin kuvitella, että tämän ajan nuoret voisivat lukea tätä ja saisivat mukavaa vertailupintaa nykyajalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...