Meritta Koivisto: Poissa

Osta kirja itsellesi

Seitsemän lasta valokuvassa. Lapset olivat aikoinaan ystäviä keskenään. Heillä oli yhteinen nuoruus ja yhteinen tapaus. He kaikki olivat jollain lailla mukana ryöstössä, joka ei mennytkään ihan käsikirjoituksen mukaan. Mitä tapahtui?

Kun kaikki ovat aikuisia, alkaa vyyhti avautua, pikku hiljaa. Nuorista Jaakob hakee ryöstösaaliin. Mikä on ryöstösaaliin kohtalo, se selviää ihan lopussa. Miksi rahoja ei aikoinaan jaettu ja miksi niitä ei jaeta nytkään.

Poissa on kirja nuorista, siitä kuinka he huonoista lähtökohdista huolimatta koittavat löytää paikkansa elämässä. Jokainen on omanlaisensa ja minusta Koivisto kuvaa erittäin hyvin erilaisia persoonia. Kirja on kiehtova, paikoittellen jopa jännittävä. Lukijaa elää kappaleen matkaa jokaisen henkilön elämää ja toivoo, että kaikki menisi kuitenkin hyvin. Se on kuitenkin liikaa toivottu, sillä ei tämä ole mikään satukirja.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...