Meritta Koivisto: Joka tuulta rakastaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koska olen aika lailla innostunut kuuntelemaan äänikirjoja, siis ihan luettavien kirjojen rinnalla, päädyin Joka tuulta rakastaa -teokseen, jonka Meritta Koivisto on kirjoittanut suoraan kuunneltavaksi.

Tarina alkaa, kun käy selville, että pieni poika, Sebastian, on kadonnut. Kukaan ei oikein tiedä mitään, mutta jotain perin hämärää on meneillään.

Kertojina on kolme naista:

Amanda, joka on Sebastianin äiti. Nykyisin hän elää itsekseen, koska pojan katoamisen jälkeen hänen ja miehensä Oton tiet ovat eronneet.

Eden, joka taas oli heillä lapsenvahtina. Eden, joka oli saanut uuden paikan perheessä, jossa hoitaa Petraa.

Minerva, joka on ehkä koko porukan ärsyttävin tyyppi. Minerva, jonka mies on syrjähyppyjen mestari ja jonka Minerva hoitaa pystyssä päin.

Kun alun hässäkän jälkeen tajusin, että kertojia on kolme, pääsin jutun juonesta kiinni ja sitten se olikin menoa. Kuuntelin kaikki kymmenen osaa lähes putkeen, siis aina kuin se vain oli mahdollista. Olin heti niin kiinni tarinassa, että oma arkinen elämä oli sivuseikka.

Ei siis liene salaisuus, että tässä tarinassa on seksuaalista vipinää yhden sun toisen kanssa. Kuka sietää ja mitä, niin se jää kuunneltavaksi. Tekisi mieli heti kertoa jo vaikka mitä, mutta en tee sitä, koska tarinan kannalta se jää kuulijan nautittavaksi.

Meritta Koivisto osaa koukuttaa. Jännite on päällä ihan kaiken aikaa, eikä se herpaannu missään vaiheessa. Kun poliisit, pääasiassa Kim Nore alkavat tutkia asioita, niin jokaisella on salaisuutensa ja niitä ei millään arvaa. Olin otettu siitä, että missään vaiheessa en voinut ennakoida lopputulosta.

Jos on tutustunut Clare Mackintoshin kirjoihin, niin tämä vetelee vertojaan samaan genreen! Ihan hemmetin vahva suositus!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...