Alastair Reynolds: Poseidonin lapset

Poseidonin lapset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Terästuulen yllä– ja Muistoissa sininen maa -kirjoissa alkunsa saanut trilogia huipentuu Poseidonin lapsissa. Akinyan suku on edelleen keskiössä: tällä kertaa pääosaan nousevat Marsissa diplomaattina toimiva Kanu ja Crucible-planeetalla asuva Ndege ja tämän tytär Goma.

Cruciblessa vastaanotetaan yllättävä viesti avaruudesta. “Lähettäkää Ndege”, swahiliksi, 70 valovuoden päästä aurinkokunnasta Gliese 163. Lähettäjästä ei ole tietoa, mutta sentään aavistus: se voisi olla Terästuulen yllä -kirjassa kadonnut Chiku Punainen. Ndege on liian vanha lähtemään, joten viestin perään suuntaavaan avaruusalukseen hyppäävät tytär Goma ja veli Mposi.

Avaruusalus suuntaa kohti Gliese 163:ta, mutta matkalla on luonnollisesti kaikenlaisia vaaroja, niin ulkopuolisia kuin tutkimusretkikunnan sisältäkin nousevia. Cruciblessa kaikki eivät ole samaa mieltä tutkimusmatkan järkevyydestä ja uskonnollisiakin ristiriitoja löytyy.

Marsissa Kanu Akinya on diplomaattina, kunnes joutuu onnettomuuteen, jossa kuolee muita suurlähettiläitä. Kanukin haavoittuu vakavasti. Marsia asuttavat robotit korjaavat Kanun, mutta sen vuoksi häneen ei enää luoteta: Kanu on saastunut, koska robotteihin ei luoteta. Työ suurlähettiläänä on ohi, joten Kanu palaa Maahan, jossa hän kokee yllättävän kohtaamisen ja päätyy melkoiselle avaruusmatkalle hänkin.

Poseidonin lapset on jatkoa edellisille, tosin yhteydet romaanien välillä ovat melko pieniä, aikaa on kulunut sen verran paljon. Tekstiä riittää ja paikoin kirjan lukeminen käy työstä, mutta loppuun asti lukeminen palkitsee kyllä, sen verran mielenkiintoisia ajatuskulkuja Reynolds onnistuu herättelemään.

Jos Reynoldsin tuotanto on vierasta, suosittelen kuitenkin tarttumaan Ilmestysten avaruuteen ensimmäisenä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...