Hannes Markkula: Presidenttien ja murhamiesten pöydissä

Presidenttien ja murhamiesten pöydissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hannes Markkula kertoo kirjassaan Presidenttien ja murhamiesten pöydissä pitkästä toimittajan urastaan. Elämän varrella on tapahtunut kohtaamisia presidenttien, rikollisten, poliisien ja julkkisten kanssa.

Markkulan kirja on helppolukuinen ja sujuvasti etenevä teos, josta näkyy hänen vuosikymmeniä kestänyt uransa iltapäivälehdessä. Kirjan luvut ovat lyhyitä anekdootteja, irrallisia kuvauksia hänen elämästään ja työstään. Aiheiden käsittely pysyy kevyenä. Mielenkiintoisia ovat kuvaukset erikoisen luonteenlaadun omaavista poliiseista, Aatos Erkon toisinaan omalaatuisesta käytöksestä ja Aki Kaurismäen lyhyestä visiitistä toimittajan työssä.

Toimittajan työstä eroten Markkula tuo kirjassaan julki mielipiteensä muun muassa nykymediasta, ruotsin kielen asemasta Suomessa sekä monesta muusta asiasta. Spekulointiin Olof Palmen tai Bodominjärven murhista hän ei kuitenkaan lähde, vaikka rivien välistä voi päätellä, että hän on tehnyt niistä omat johtopäätöksensä.

Hannes Markkulan Presidenttien ja murhamiesten pöydissä -kirja on välipalamainen teos, jonka luettuaan toivoo, että se olisi ollut pidempi ja käsitellyt useita aiheitaan laajemmin ja syvällisemmin. Tällaisenaan se sopii hyvin kevyeksi kesälukemiseksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...