Hannes Markkula: Presidenttien ja murhamiesten pöydissä

Osta kirja itsellesi

Hannes Markkula kertoo kirjassaan Presidenttien ja murhamiesten pöydissä pitkästä toimittajan urastaan. Elämän varrella on tapahtunut kohtaamisia presidenttien, rikollisten, poliisien ja julkkisten kanssa.

Markkulan kirja on helppolukuinen ja sujuvasti etenevä teos, josta näkyy hänen vuosikymmeniä kestänyt uransa iltapäivälehdessä. Kirjan luvut ovat lyhyitä anekdootteja, irrallisia kuvauksia hänen elämästään ja työstään. Aiheiden käsittely pysyy kevyenä. Mielenkiintoisia ovat kuvaukset erikoisen luonteenlaadun omaavista poliiseista, Aatos Erkon toisinaan omalaatuisesta käytöksestä ja Aki Kaurismäen lyhyestä visiitistä toimittajan työssä.

Toimittajan työstä eroten Markkula tuo kirjassaan julki mielipiteensä muun muassa nykymediasta, ruotsin kielen asemasta Suomessa sekä monesta muusta asiasta. Spekulointiin Olof Palmen tai Bodominjärven murhista hän ei kuitenkaan lähde, vaikka rivien välistä voi päätellä, että hän on tehnyt niistä omat johtopäätöksensä.

Hannes Markkulan Presidenttien ja murhamiesten pöydissä -kirja on välipalamainen teos, jonka luettuaan toivoo, että se olisi ollut pidempi ja käsitellyt useita aiheitaan laajemmin ja syvällisemmin. Tällaisenaan se sopii hyvin kevyeksi kesälukemiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...