Christopher Priest: The Prestige

The Prestige

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

1800-luvun lopulla kaksi nuorta taikuria, Borden ja Angier, kohtaavat meedion istunnossa — toinen on meedio, toinen oikeamielinen totuudenpaljastaja, joka haluaa paljastaa meedion petkuttajaksi. Tästä kohtaamisesta saa alkunsa vuosisadan riita. Molemmista miehistä tulee lopulta maailmanluokan illusionisteja, joiden urat saavat potkua keskinäisestä kilpailusta.

Bordenin ja Angierin välinen riita ei hiivu koskaan, vaan jatkuu läpi sukupolvien. Tarinaa kerrotaan nykypäivän näkökulmasta, kun miesten lapsenlapsenlapset kohtaavat ja huomaavat vanhan kiistan koskettavan heidänkin elämäänsä. Varsinainen tarina kerrotaan erittäin tyylikkäästi molempien päiväkirjojen kautta.

Päiväkirjat on luonnollisesti kirjoitettu uskollisesti kirjoittajiensa näkökulmista. Bordenin näkemys kuullaan ensin, sitten Angierin, ja on mielenkiintoista lukea, miten samat tapahtumat koettiin eri näkökulmista.

Salaisuudet ovat kirjan tärkeä teema. Taikureille temppujen ja illuusioiden salaisuuksien säilyttäminen on tietysti tärkeä asia ja Bordenin ja Angierin välisessä kilpailussa on pitkälti kyse toisen mestariteoksen salaisuuden selvittämisestä. Laajemmin käsitellään sitä, miten suuren salaisuuden säilyttäminen vaikuttaa elämään — sekä Bordenilla että Angierilla on kannettavanaan melkoinen salaisuus.

Kaikkiaan The Prestige on voimakas, houkutteleva teos. Pidin siitä poikkeuksellisen paljon ja suosittelen sitä lämpimästi. Kirjasta on tehty vuonna 2006 myös Christopher Nolanin ohjaama samanniminen elokuva, joka on varsin hyvä tulkinta kirjan perusasioista, vaikka tiettyjä mutkia oikookin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...