Emilia Lehtinen ja Laura Valojärvi: Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti on taas yksi prinsessatarina, tällä kertaa runomuodossa. Wilhelmiinan pitäisi valita itselleen puoliso, mutta asia ei oikein kiinnosta. Vaihtoehdoiksi sitten karsiutuvat fyysikko, muusikko ja urheilija. Lukija saa kolikkoa heittämällä ratkaista, että miten tämä osa päättyy. Kirjan loppuosassa lohikäärme ja sen kasvattaminen ovat tärkeässä osassa.

Tämä oli kyllä aika loistava kirja. Vaihtoehtoiset loput tuovat sille paljon lisäpisteitä, koska tykkäsin jo lapsena siitä, että lukijalla oli mahdollisuus vaikuttaa tarinan kulkuun. Harmi vaan, että tässä samanlaista tekniikkaa ei käytetä ihan koko kirjassa, vaan ainoastaan ensimmäisellä puoliskolla.

Lisää pluspisteitä tulee runomuodosta ja tietynlaisesta nykyaikaisuudesta, joka näkyi kielen lisäksi myös esimerkiksi sulhaskandidaattien ammateissa. Kuvituskin on kiva: se ei ole pinkki ja karkkivärinen, vaan käytössä on paljon murrettuja värejä, myös tummia sellaisia. Prinsessatarinoiden ei tarvitse aina näyttää kiiltokuvamaailmalta, vaikka tosin pikkutytöt saattavat olla tästä eri mieltä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...