Raili Mikkanen ja Laura Valojärvi: Mennään sirkukseen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Upean Suomen lasten linnakirjan tekijät Raili Mikkanen ja Laura Valojärvi ovat tehneet uuden kirjan. Sen aiheena on sirkus, etenkin Suomessa. Kirja esittelee sirkuksessa esiintyvät taiteilijat ja eläimet, kertoo suomalaisesta sirkuselämästä ja kertoo, miten sirkuskoulutusta on Suomessa saatavilla.

Tämän kirjan luettuaan tietää akrobaatit, nuorallakävelijät, trapetsitaiteilijat, jonglöörit ja muut sirkustaiteilijat. Kuvaukset ovat melko lyhyitä, mutta niitä täydentävät mukavasti suomalaisten sirkustaiteilijoiden esittelyt.

Eläimissä kerrotaan hevosista, villipedoista ja norsuista. Suomen viimeisen sirkusnorsun Vanin tarina tulee tutuksi, valitettavasti myös sen surullinen loppu.

Suomen sirkuksista esitellään Sirkus Sariola, Sirkus Finlandia, Circo Aereo, Linnanmäen huvipuiston sirkusesitykset ja lentosirkus Pilvien huimapäät. Jos kirjan luettuaan sirkuksen maailma kiinnostaa enemmän, lopussa esitellään vielä Suomen sirkuskoulut: Linnanmäen sirkuskoulu, Sorin sirkus ja Haminan teinisirkus etenkin pääsevät esiin. Sirkuskouluja on Suomessa enemmänkin ja yhden pienen sirkuskoululaisen isänä voin suositella harrastusta lämpimästi. Sirkus on erinomainen liikuntaharrastus, jossa kilpailemisen sijasta painotetaan luovuutta ja taiteellisia arvoja.

Mennään sirkukseen on viehättävä kirja, josta suomalaisen sirkuksen maailma tulee hyvin tutuksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...