Tuija Lehtinen: Sirkuskoira Rico

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sirkuskoira Rico on ensimmäinen osa Tuija Lehtisen lastenkirjasarjassa. Sen (ihmis)päähenkilönä on 10-vuotias Arttu, joka on sirkusperheestä ja nyt kiertueella kesälomansa aikana. Hän löytää koiranpennun, joka saa nimen Rico. Pentu lähtee sirkuksen mukaan ja aiheuttaa kaikenlaisia tilanteita matkan varrella.

Pidin kirjasta, koska pidän Lehtisen kirjoitustyylistä ja sirkus on kivan eksoottinen tapahtumaympäristö kirjalle. En ole aikaisemmin tainnutkaan lukea hänen lastenkirjojaan, joten oli hauska tutustua siihenkin puoleen.

Suosittelen kirjaa alakouluikäisille, sekä tytöille että pojille. Erityisesti koirista tai sirkuksista kiinnostuneille tämä on hyvä valinta, toki myös muille.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...