Tuija Lehtinen: Vauhdin huumaa, vintiöt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilöinä on kolme eri-ikäistä veljestä Nikke, Vesa ja Roope, jotka kaikki kolme harrastavat karting-autoilua. Vesa kiinnostuu isoveli-Roopen puheiden perusteella dragster-kiihdytysajamisesta.

En tiedä mitään kartingista tai mistään muustakaan kilpa-autoilusta, enkä ole kokeillut lajia. Sitä ei kuitenkaan ole kirjassa liikaa mukana, vaan tavallisella arkielämällä on teoksessa iso osansa. On itse asiassa todella kiinnostavaa, että vaihteeksi lastenkirjan henkilöhahmolla on vähän epätavallisempi harrastus.

Tartuin kirjaan alunperin vain siksi, koska sen kirjoittaja on Tuija Lehtinen. Sain sitten viihdyttyä hetken kirjan parissa, vaikken periaatteessa sen kohderyhmään kuulukaan. Teos tuntuu olevan suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille pojille, ehkä 8-11-vuotiaat ovat suunnilleen oikea ikäluokka.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...