Claudia Gray: Pudonnut tähti

Pudonnut tähti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Claudia Gray on mittavan kirjoitusuran tehnyt kirjailija. Hän on julkaissut aiemmin paljon muitakin Star Wars -kirjoja ja sarjakuvia. Pudonnut tähti on ensimmäinen häneltä suomennettu teos.

Pudonnut tähti on osa Tähtien sodan Uljas tasavalta -sarjaa. Se sijoittuu kauas ennen elokuvia, aikaan, jolloin kaikki oli näennäisesti ainakin hyvin ja jedit ylläpitivät rauhaa hyvinvoivassa galaksissa.

Kirjassa hengähdystauosta nauttivat jedit uskovat voivansa kerätä voimia Tähtivalon majakalla. Se on massiivinen avaruusasema, jossa on tuhansia asukkaita. Jedien huomion herpaantuessa Tähtivalon majakka ajautuu vaaraan, kun sekasortoa ajavan Marchion Ronin rosvojoukko ottaa aseman maalitaulukseen.

Pudonneessa tähdessä Gray tarjoilee paljon asioita, joita lukija voi toivoa: jännittäviä taisteluita, mielenkiintoisia hahmoja ja hauskaa dialogia. Kevyttä seikkailua kaipaavalle Pudonnut tähti sopii enemmän kuin hyvin. Kirja tuntuu myös enemmän nuorille suunnatulta kuin sarjan aikaisemmat osat.

Uljas tasavalta on Tähtien sodan aikajanalla kiinnostava siksi, että se muuttaa hyvin voimakkaasti sarjan teemaa. Muiden aikakausien keskittyessä epätoivoon, on hyvä nähdä ajanjakso, jolloin kaikki onkin hyvin. Se luo jännittävän pohjan Pudonneen tähden kaltaisille kirjoille, jossa hyvinvointi on uhattuna.

Kirja on sarjan kolmas osa, mutta kirjat ovat kaikki suhteellisen itsenäisiä. Kirjasarjan jakaminen eri kirjailijoille on varsin erikoinen taktiikka. Selkeästi sen taustalla on halu saada kirjat mahdollisimman tiiviissä tahdissa ulos. Valitettavasti tämä kiire näkyy hieman kirjassa: se etenee helposti ennakoitavan rakenteen mukaan, eikä pysty piilottamaan sisältöään.

Pudonnut tähti on jännittävä seikkailu Star Warsin tutussa ympäristössä. Se toimii niin nuoremmalle kuin hieman vanhemmallekin kevyen scifin ystävälle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...