Iiro Küttner ja Ville Tietäväinen: Puuseppä

Puuseppä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puiden tarinoita on Iiro Küttnerin ja Ville Tietäväisen yhteistyöprojekti, joka kertoo puiden tarinoita. Niitä lyhyempiä, ihmisten kärsivällisyyshän ei puiden pidemmille jutuille riittäisi. Puuseppä aloittaa sarjan puiden maailmaan sijoittuvia tarinoita.

Tarina – tai oikeastaan satu, sillä sellainen tämä on, oikein perinteinen satu – kertoo huikean taitavasta puusepästä, joka palveli keisaria tyytyväisenä ja arvostusta nauttien. Eräänä päivänä tapahtuu kuitenkin jotain, näennäisesti aivan pieni juttu, joka kuitenkin vie puusepältä kaiken ilon työnteosta.

Keisarikin huomaa, ettei puusepällä ole kaikki hyvin, ja antaa tälle lomaa ja luvan tehdä mitä ikinä haluaa. Ehkäpä tällainen vapaus piristäisi puuseppää. Keisari olikin oikeassa: puuseppä riemastui ja ryhtyi tekemään jotain todella erityistä. Puusepälle oli kuitenkin tärkeää saada tehdä työtään rauhassa lukittujen ovien takana.

Kuluu kolmekymmentä vuotta, joiden aikana keisari saa monet kerrat katua, että antoi puusepälle vapaat kädet… Mitä puuseppä sitten rakensi? Sen saatte selvittää ihan itse lukemalla tämän kirjan.

Küttner on kirjoittanut hienon sadun. Se on perinteinen, kaunis kertomus, joka on opettavainen parillakin eri tasolla. Minusta kirjasta voi poimia pienen opetuksen niin lapsille kuin aikuisillekin. Palkitun Ville Tietäväisen kuvitus on upeaa ja puhaltaa tarinaan aivan oman henkensä. Puuseppä on hieno tarina, jossa on klassikon aineksia. Odotan mielenkiinnolla, millaista jatkoa sarja saa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...