Sami Yaffa: Punkin seikkailut : Taistelu Plastimiestä vastaan

Punkin seikkailut: taistelu plastimiestä vastaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sami Yaffa lienee kaikkein tunnetuin Hanoi Rocksin basistina. Laajan muusikon uran lisäksi hän on tehnyt palkitun mm. Sami Yaffa: Sound Tracker –tv-ohjelman. Punkin seikkailut: Taistelu Plastimiestä vastaan on hänen sarjakuvaesikoisteoksensa.

Punkki on kyllästynyt talveen ja päättää tehdä asialle jotain. Ratkaisuksi tähän on osallistuminen kilpailuun, jossa voi voittaa matkan Miyamaahan. Voitto tapahtuu, ja Punkin vanhemmat ovat riemuissaan. Punkkarin sisko Murmeli puolestaan ei ole samassa määrin innoissaan, hän nostaa esiin kohdemaan lukuisat ongelmat naisten asemasta urpoturismiin. Vastaväitteistä ei ole matkan esteeksi, vaan perhe suuntaa matkalle.

Miyamaan Tung-gos on pintavilkaisulta paratiisi, mutta merenpinnan alla piilee roskamuovipommi, joka alati jatkaa kasvuaan. Tähän syynä on Plastimies, vain itsestään välittävä ja muovista riippuvainen olento. Maan hallitsija ei ongelmista ole kiinnostunut, hän asuu taivaalla palatsissaan.

Punkin ja Murmelin vastuulle jää korjata maan ongelmat. Onneksi paikalta löytyy avuksi myös paikallisia nuoria, joiden kautta Plastimies jengeineen saa kovan vastuksen.

Tämä on jännä kirja. Kirjan teema on hyvin satukirjamainen, mutta itse kuvitus on hyvin taidekirjamainen. Yhdistelmä herätti minut miettimään, kenelle kirja on suunnattu. Lopputulos tähän voi hyvinkin olla, että kirja on suunnattu vain omaksi ilokseen. Kokonaisuutena mielenkiintoinen sarjakuva, jolle jatkoakin on suunnitteilla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...