Lasse Nousiainen: Itärajatapaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lähinnä puolivahingossa ja hetkellisestä uteliaisuudesta tartuin tilaisuuteen tutustua kirjaan Itärajatapaus. Aluksi kuuntelin sen äänikirjana ja sitten hankin sen käsiini kirjana ja selasin vielä ne hyvät kohdat, etenkin lopun.

Perhe lähtee itärajan tuntumaan, isä, äiti ja Sami. Tarinaa kerrotaan Samin näkökulmasta ja se on varsin hupaisa. Käydään isän veljen perheen luona, siskon luona ja lopuksi mummon luona. Oikein mukava sukulaisvierailukiertue.

Kun ollaan lähdetty Helsingistä, kaikki muuttuu. Jopa radion juontaja puhuu ihan eri lailla. Pientä huvittavaa vertailua sen suhteen, mitä on Helsingissä ja mitä sitten, kun tullaan sinne lähelle itärajaa. Sukulaisten murre on herkullista, noh, tälle lukijalle sitä aika lailla tutuinta.

Parasta kirjassa on huumori, joka on niin hersyvää tilannekomiikkaa, että nauroin moneen kertaan. Arkisia sattumuksia ja suoria toisistaan poikkeavia mielipiteitä, niin jopas oli maukas keitos.

Kun suunnilleen puolessa välissä tajusin Samista jotain, niin olinpa ajaa ojaan, kun autossa matkaa tein ja tajuntani kirkastui. Olin niin onnellinen siitä, että mikä tilanne, mikä kirjailijan upea jippo. Minua viisaammat tajuavat sen varmaan paljon aimmin, vaan kun minä muodostin käsityksen kupletin juonesta heti alkusivuilla ja se oli suhteellisen vankka.

Itärajatapaus on ihana lukuelämys; siitä jää hyvä mieli, tällaisia kirjoja, jotka on helppo lukea ja joissa on hupaisaa huumoria, voisi olla enemmän!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...