Yassin Musharbash: Radikaali

Osta kirja itsellesi

Nousussa oleva uusi poliitikko, maahanmuuttajataustainen Lutfi Latif, saa heti uransa aluksi nipun pommiuhkauksia. Koska Latif on maltillisen islamin puolestapuhuja, hän saa tukuittain tappouhkauksia kiivailta islamisteilta. Uhkauksien joukossa on myös viestejä natseilta ja erilaisilta islamofoobikoilta.

Kun Latif joutuu pommi-iskun kohteeksi keskellä Berliiniä, al-Qaida ilmoittautuu nopeasti iskun tekijäksi. Islamisteja tutkiva Samson suhtautuu ilmoitukseen kuitenkin epäilyksellä: voiko olla, että joku vain haluaa uskotella, että kyseessä on al-Qaidan isku. Selvittääkseen asian Samsonin on soluttauduttava salaiseen vastarintaryhmään, joka yrittää taistella Saksassa nousevaa islamismia vastaan.

Radikaali on hyvä nimi tälle kirjalle, sillä se kertoo monenlaisista radikaaleista. Samsonin tehtävä selvittää iskun todelliset tekijät ei ole helppo tai turvallinen. Ketkä Saksaan iskevän jihad-sodan osapuolet oikeastaan ovat ja mitä eri osapuolet haluavat saavuttaa? Motiivit eivät ole aina yksiselitteisiä tai yksinkertaisia. Radikaali on mielenkiintoinen ja ajankohtainen trilleri, joka ei suhtaudu islamisteihin mustavalkoisesti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...