Jillian Michaels: Rajaton : kuvittele, usko, saavuta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jillian Michaels on tullut tunnetuksi Suurin pudottaja -tv-sarjan ristiriitaisia tunteita herättävänä valmentajana: toisaalta hän eläytyy sarjan kilpailijoiden sielunelämään ja ymmärtää heitä, toisaalta taas piiskaa heitä säälimättömästi yhä kovempiin suorituksiin. Hänen kirjoittamansa elämäntaidon ja elämänhallinnan opas Rajaton toimii ehkä hieman samalla tavalla.

Rajaton on kirja elämän unelmista, päämääristä ja tavoitteista sekä niiden saavuttamisesta. Michaels uskoo vakaasti, että kaikki päämäärämme ovat saavutettavissa: sille joka kylliksi uskoo ja toimii, vain taivas on kattona. Jokainen on oman onnensa seppä ja elämäntilanteet ovat enemmän tai vähemmän seurausta omista valinnoista. Michaels kyllä myöntää, että suuri osa ihmisen ongelmista on lähtöisin lapsuuden kokemuksista, mutta jokaisella on kyky kääntää ne positiiviseksi käyttövoimaksi elämässään. Vastuu valinnoista on aina viime kädessä ihmisellä itsellään.

Rajaton on erittäin amerikkalainen kirja sekä hyvässä että pahassa – tosin se tuo paikoitellen mieleen hyvinkin suomalaiset opit sisäisestä sankaruudesta. Kirja kertoo välillä jopa häiritsevän paljon työelämässä menestymisestä, mutta toisaalta myös Suurin pudottaja -sarjan kilpailijat ja Michaelsin toisen tv-shown, Losing it with Jillian -sarjan henkilöt toimivat kasvun ja kehityksen esimerkkeinä.

Uskoisin että Rajaton toimii erittäin hyvin niille lukijoille, jotka yleensäkin pitävät ja hyötyvät elämäntaito-oppaista. Muille se voi olla melko puuduttavaa ja ärsyttävääkin luettavaa.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...