Jillian Michaels: Rajaton : kuvittele, usko, saavuta

Osta kirja itsellesi

Jillian Michaels on tullut tunnetuksi Suurin pudottaja -tv-sarjan ristiriitaisia tunteita herättävänä valmentajana: toisaalta hän eläytyy sarjan kilpailijoiden sielunelämään ja ymmärtää heitä, toisaalta taas piiskaa heitä säälimättömästi yhä kovempiin suorituksiin. Hänen kirjoittamansa elämäntaidon ja elämänhallinnan opas Rajaton toimii ehkä hieman samalla tavalla.

Rajaton on kirja elämän unelmista, päämääristä ja tavoitteista sekä niiden saavuttamisesta. Michaels uskoo vakaasti, että kaikki päämäärämme ovat saavutettavissa: sille joka kylliksi uskoo ja toimii, vain taivas on kattona. Jokainen on oman onnensa seppä ja elämäntilanteet ovat enemmän tai vähemmän seurausta omista valinnoista. Michaels kyllä myöntää, että suuri osa ihmisen ongelmista on lähtöisin lapsuuden kokemuksista, mutta jokaisella on kyky kääntää ne positiiviseksi käyttövoimaksi elämässään. Vastuu valinnoista on aina viime kädessä ihmisellä itsellään.

Rajaton on erittäin amerikkalainen kirja sekä hyvässä että pahassa – tosin se tuo paikoitellen mieleen hyvinkin suomalaiset opit sisäisestä sankaruudesta. Kirja kertoo välillä jopa häiritsevän paljon työelämässä menestymisestä, mutta toisaalta myös Suurin pudottaja -sarjan kilpailijat ja Michaelsin toisen tv-shown, Losing it with Jillian -sarjan henkilöt toimivat kasvun ja kehityksen esimerkkeinä.

Uskoisin että Rajaton toimii erittäin hyvin niille lukijoille, jotka yleensäkin pitävät ja hyötyvät elämäntaito-oppaista. Muille se voi olla melko puuduttavaa ja ärsyttävääkin luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...