Jake Nyman: Rakas vanha vinyyli : poimintoja muistojeni levyhyllystä

Rakas vanha vinyyli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jake Nyman tarjoaa viimeisimmässä kirjassaan omia muistojaan tiettyjen vinyyli-LP:n kera. Levyt näyttäisivät olevan ilmestymisjärjestyksessä vuosittain, mutta miehen muistot hyppelehtivät sen mukaan, milloin hän on musiikkiin törmännyt tai itselleen levyn hankkinut.

Mukana on paljon pop-musiikin klassikoita ja varmasti jokaiselle tuttuja teoksia, mutta mukana on myös erikoisempia ja oudompia äänitteitä, joita suuri yleisö ei ehkä vielä tunne. Taatusti nämä ainakin herättävät uteliaisuutta, sillä itsekin huomasin pari oudompaa nimeä joukossa. Tietyn ikäisille ja suurinpiirtein saman sukupolven kasvateille näistä osa on upean nostalgisia kuten myös tarinat. Millaista olikaan Woodstockissa ja entäpä Montereyssa tai ensimmäisessä RuisRockissa? Kuka soittikaan kitaraa Jefferson Airplanessa? Millainen oli J. J. Calen keikka Kulttiksella?

Tekijä on armoitettu muistelija ja tarinoiden sekä musiikin mukana uppoaa hyvin syvälle musiikin sekä Jaken omaan maailmaan työssä ja vapaa-aikana. Hän kertoo omasta nuoruudestaan, työstään ja muun muassa siitä, millainen onni ja autuus olikaan itse päästä tuottajaksi. Kun mies lisäksi pohtii, miten rock’n rolliin suhtauduttiin 1950-luvulla ja kumpi äänite vie voiton, vinyyli vai CD, on lukijoilla varmasti kaikista asioista omakin mielipiteensä.

Kaikkiaan kirja tarjoaa unohtamattomia musiikkimuistoja sekä jotain uutta odotettavaa vanhoillekin rokkareille. Kerrassaan mainio nostalgian tuulahdus käy läpi jokaisen sivun, kun pitää itsekin muistella tilauksia EPE:stä, käyntejä Tunnelin Levyssä sekä uusien englanninkielisten musiikkilehtien metsästystä eri kioskeista. Kun vielä muistellaan, miten juhlavaa olikaan ostaa ihan uusi levy vain itsellensä, on mestari jälleen työnsä tehnyt.

Kirjaa voi suositella jokaiselle rock’n rollin sekä muunkin musiikin ystävälle, nuoruuttaan muisteleville ja muuten vain nostalgian aalloilla toisinaan keinuville. Tarjolla on jokaiselle jotakin sekä varmasti myös hiukan uutta faktaa sekä paljon anekdootteja konserteista, levyistä ja yhtyeistä. Tekijältä jälleen kerran erinomainen musiikkikirja.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...