Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa

Rakkautta, vahingossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Turvattoman lapsuuden viettänyt Pihla on aina elämässään luottanut varmoihin valintoihin, opiskellut kauppatieteitä varman työllistymisen vuoksi ja etsinyt takuuvarmasti luotettavan sulhaskandidaatin. Kauhukseen hän saa kuitenkin huomata, ettei sulhasen luotettavuus kestäkään yllätysraskautta, vaan mies katoaa Intiaan meditoimaan ja Pihla saa jäädä selviytymään asian kanssa yksin.

Näiden mullistusten myötä Pihla päättää ottaa elämässään aikalisän ja suuntaa kohti Tornionjokilaaksossa sijaitsevaa perintötaloaan, jossa on jo olosuhteiden pakosta alettava moderniksi tee-se-itse -naiseksi, joka ei muiden apua tarvitse. Vähitellen Pihla joutuu kuitenkin oppimaan, ettei avun tarvitseminen ole heikkoutta ja että pienessä yhteisössä kaikki auttavat toisiaan vuorotellen. Uusi elämä alkaakin sujua mukavasti, eikä paluu pääkaupunkiseudulle enää houkuta.

Mutkia Pihlan uuteen, tasaiseen elämään ja vauva-aikaan valmistautumiseen tuovat sulhasehdokkaat, joita riittäisi useampikin kappale. Voiko raskaana ollessa rakastua? Entä pitäisikö lapsen isän kanssa pyrkiä suhteeseen hinnalla millä hyvänsä?

Veera Vaahteran Rakkautta, vahingossa on hauska ja viihdyttävä kirja, joka kepeän kerronnan ohessa onnistuu sivuamaan vakavampiakin aiheita. Kun Vaahteran (Pauliina Vanhatalon alter ego) edellinen kirja käsitteli ikuista opiskelijaelämää viettävää nuorta naista, tässä kirjassa siirrytään jo muutama askel aikuisuutta kohti seuraamalla äidiksi valmistautumista ja lapsuuden traumojen käsittelyä. Vakavammista sivujuonteista huolimatta kirja säilyy iloisena ja kepeänä ja edustaa chick lit -kirjallisuutta tyylipuhtaasti. Päähenkilö tosin on perinteisiä chick lit -hahmoja tervejärkisempi tapaus ja säästää lukijan liialliselta myötähäpeältä.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...