Jenny Rostain: Raskasta joulua

Raskasta Joulua

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi uniikeimmista konserteista Suomessa on Raskasta joulua -konsertit. Tässä musiikkiproduktiossa yhdistyy klassiset joululaulut ja raskas musiikki. Moni piti villiä ideaa alun perin hulluna, mutta ajan saatossa siitä kehkeytyi myyntimenestys, joka kaappasi mukaansa niin raskaan musiikin eturivin artistit kuin myös yleisön. Produktio joutui viime vuonna talousvaikeuksiin ja joutui perumaan keikkojaan.

Jenny Rostain on koostanut yksiin kansiin produktion lähes koko tarinan aina vuodesta 2003 aina vuoteen 2022, Kimmo Blomin viimeiseksi jääneeseen haastatteluun asti. Kirja käy kiertueiden historian lävitse vuosi vuodelta ja se on ahdettu ihailtavan täyteen kuvitusta vuosien varrelta. Haastattelun kohteeksi on päätynyt solistien lisäksi myös tuotannon henkilöstöä, kuten äänimiehiä, tuottajia ja kiertuepäälliköitä. Nämä raottavat mukavasti elämää kulisseissa. Mukaan sanallisen arkun avaamiseen pääsee myös muutamat fanitkin, joiden kokemuksia kirjassa olisi voinut olla enemmänkin.

Niin haastattelut kuin muutkin tekstiosiot ovat helposti luettavaa, mutta silti informatiivista ja kiinnostavaa. Vaikka teos käsittelee aihetta kattavasti, saattaa lukija havahtua kirjan tehokkuuteen: eri vuosien kiertueet viuhahtavat ohi nopeasti.

Yhteenvetona Raskasta Joulua on hyvä lukuvalinta konserteissa käyneille ja niille, jotka haluavat tietää lisää aihepiiristä. Kirja kuvaa elävästi projektin synnyn ja sen kehittymisen, ja antaa lukijalle mahdollisuuden oppia lisää suomalaisen raskaan musiikin kulttuurista. Jenny Rostainin Raskasta Joulua on kattava teos uniikin idean syntymisestä ja sen kehittymisestä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...