Simon Ings: Rautakalan kaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erämaan keskellä on yllättävän merellinen kaupunki. Ilmassa on meren tuoksua ja asukkaat ruokkivat lokkeja, jotka muuten kuolisivat nälkään. Kaupunkia luodaan uudestaan joka 20. vuosi pidettävillä rautakalan rituaaleilla. Kaupunki alkaa kuitenkin rapistua ja tuhoutua, eikä rituaalien ylläpitäminen ole itsestäänselvää.

Kaupunki on kummallinen kupla, eivätkä sen asukkaatkaan aivan tavanomaista väkeä ole. Millaista on elää tyhjyyden keskellä? Ei ainakaan helppoa. Päähenkilö Tom opiskelee historiaa, innostuu taiteesta kuten monet muutkin kaupungin asukkaat, ajautuu homoeroottiseen kolmiodraamaan, tutkii maailmansa rajoja ja elää, miten kykenee.

Rautakalan kaupunki on kummallinen kirja, jonka vastaanotto on ollut alkuinnostuksen jälkeen perin vaisua (näin päättelisin pikaisen nettiselailun perusteella). Se on hitusen yllättävää, sillä tietyistä puutteistaan huolimatta kirja on kiehtova ja omaperäinen. Suosittelen uuskumman ja kummallisten kaupunkien ystäville!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...