Ville Hänninen, Juri Nummelin ja Elina Teerijoki: Retrovauvat : suomalaista lasten historiaa

Osta kirja itsellesi

Millaista oli kasvatus ennen? Miten lapset puettiin? Miten ovat kehittyneet lastenmusiikki ja lapsille suunnatut televisio-ohjelmat? Millaisilla leluilla ennen leikittiin? Tällaisiin kysymyksiin pyrkii vastaamaan hauska pieni Retrovauvat-kirja.

Kirja tarjoilee tiiviin katsauksen suomalaisten lasten ja lapsuuden historiaan. Parasta antia lienee kuvitus, jossa on monenlaisia herkkupaloja, hauskoja vanhoja mainos- ja lehtikuvia. Ulkoasultaan kirja on muutenkin miellyttävä, aina herttaisia pehmokansia myöten.

Sinänsä ansiokas tekstipuoli jättää kuitenkin hitusen toivomisen varaa. Tällaisenaan kirja on hauska välipala, jonka kiireisempikin vanhempi ehtii lastenhoidon ohessa lukemaan, mutta monesta aiheesta olisin lukenut mieluusti enemmänkin. Kirja jää siis vähän puolitiehen. Noin 150 pienikokoista sivua ei ole paljon, varsinkin kun kuvia on runsaasti. Asiantuntevat kirjoittajat olisivat varmasti saaneet aiheesta enemmänkin materiaalia kasaan.

Lastenhoidosta ja lapsista kiinnostuneelle Retrovauvat on mukava pieni lukupala, joka tarjoilee monia hauskoja yksityiskohtia, mutta jättää haluamaan lisää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...