Scott D. Miller: Riichi Mahjong

Riichi Mahjong

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Scott D. Millerin Riichi Mahjong -kirja lupaa kannessaan olla ”The Ultimate Guide”. Kova on lupaus, mutta kansien välistä löytyy kyllä kiitettävä määrä katetta. Mahjong on vanha kiinalainen tiilillä pelattava rommipeli ja japanilainen riichi sen tällä hetkellä suosituin muoto.

Miller esittelee kirjassaan kattavasti riichin säännöt ja pelaamisen tavat ihan nollasta lähtien ja melkoisella perusteellisuudella. Japaninkielistä sanastoa opetetaan kattavasti ja seassa on myös erinomaisia ”Points to Ponder”-osioita, joista enemmän lajia harrastanut saa mielenkiintoista taustatietoa.

Vaikka Suomessa pelataankin pääasiassa Euroopan mahjongliiton EMA:n standardoimaa riichiä, pidemmälle ehtineitä harrastajia kiinnostaa varmasti myös Millerin laaja kattaus riichin eri muunnelmiin ja vaihtoehtoisiin sääntöihin. Kirjasta selviää esimerkiksi se, millaisilla säännöillä Japanin ammattilaisliigoissa riichiä pelataan.

Lopussa on pieni johdatus pelin strategioihin. Tämä osio olisi saanut olla pidempikin, mutta hyvä näinkin. Jos aihe kiinnostaa enemmän, Daina Chiban Riichi Book 1 on perehtymisen arvoinen, sillä siinä ei muuta olekaan kuin riichin strategiaa.

Kirja taitaa olla olla käytännössä omakustanne. Siihen nähden se on siistiä työtä. Taitto on vähän kotitekoisen näköistä, mutta ei sillä tasolla, että se haittaisi sisällön omaksumista. Tämä kirja sopii erinomaisesti jokaisen riichi-harrastajan käsikirjastoon.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...