Niko Rantsi: Rikospoliisin silmin : tositarinoita Suomesta

Rikospoliisin silmin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikosylikonstaapeli ja kirjailija Niko Rantsi kuvaa kirjassaan Rikospoliisin silmin poliisin uraansa ja tutkimiaan rikoksia. Kirjassa kerrotaan myös poliisin jälkipuintitoiminnasta ja posttraumatyöpajoista, joiden avulla poliisi kykenee purkamaan näkemäänsä ja kokemaansa. 

Niko Rantsi on toiminut poliisina yli 20 vuotta. Hän on tutkinut eräitä Suomen tunnetuimpia rikostapauksia, kuten esimerkiksi Turun terrori-iskua ja Porvoon poliisimurhayrityksiä. Rantsi kuvaa tutkintoja hillitysti. 

Poliisin silmin -teoksessa käydään läpi lisäksi tuntemattomampia tapauksia. Mieleeni jäivät erityisesti elegantisti pukeutuneet dieselvarkaat. Henkilökohtaiselle puolelle päästään, kun Rantsi kuvaa itseensä kohdistunutta vainoamista. Vainoaja uhkaili sekä Rantsia että tämän perhettä. Sellaisesta rauhallinenkin ihminen suuttuu. “Hyväksyin ajatuksen, että saattaisin tehdä jotain, mitä katuisin myöhemmin. Jotain, mitä ei voisi pitää puolustettavana, laillisesti hyväksyttävänä. Sain yllättäen ihmeellisen rauhan.” Myös Rantsin kuvailema jälkipuintiohjelma ja posttraumatyöpajat kertovat siitä, että poliisi on ihminen, joka järkyttyy, suuttuu ja traumatisoituu kuten kaikki muutkin. 

Niko Rantsin Rikospoliisin silmin on elämäkerrallinen teos, joka väistää true crimen syntejä. Hänen tekstinsä on sujuvaa ja miellyttävää. Rikospoliisin silmin on hyvä kirja. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...