Eija Piekkari: Risteys

Risteys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Risteys on jo viides Eija Piekkarin romaani rikosylikonstaapeli Kristiina Elosta kertovassa sarjassa. Nyt Krisse ja hänen työtoverinsa saavat ratkaistavakseen 19-vuotiaan Jenna Savun katoamisen ja raa’an murhan. Kesken tutkimusten Krissen elämään putkahtaa nuoruudenaikainen miesystävä, itsepäinen Hannes. Tapahtuu toinenkin murha, ja Hanneksesta tulee yksi epäillyistä. Mukana kuvioissa ovat myös suomalais-portugalilainen sisustajapariskunta sekä Krissen miehen entinen puoliso nykyisine miehineen. Ratkaisu löytyy sitten uutteran poliisintyön avulla.

Risteys on hyvää viihdettä. Juoni kulkee perinteisten dekkarien tapaan; Piekkari on kaikissa romaaneissaan ollut kelpo tarinankehittelijä, ja nytkin tapahtumat etenevät ihan tyylikkäästi. Jotkut henkilökuvauksen mutkat saattavat olla vähän epäuskottavia, mutta reipas Krisse on mukavasti kuvattu ja hänen yksityiselämänsä tapahtumia on ollut kiinnostavaa seurata.

Uskoisin että kaikki Eija Piekkarin kirjat ovat mieluisaa luettavaa niille kotimaisen dekkarin ystäville, joita kiinnostaa enemmän poliisintyön ja tutkimuksen kuvaus kuin rikoksen veristen yksityiskohtien seulominen, olkoonkin että Risteyksessä murhien tekotapa on astetta verran julmempi kuin Piekkarin romaaneissa yleensä. Ja Lahden seudun paikallisväri tuonee sekin lukijoita.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...