Eija Piekkari: Risteys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Risteys on jo viides Eija Piekkarin romaani rikosylikonstaapeli Kristiina Elosta kertovassa sarjassa. Nyt Krisse ja hänen työtoverinsa saavat ratkaistavakseen 19-vuotiaan Jenna Savun katoamisen ja raa’an murhan. Kesken tutkimusten Krissen elämään putkahtaa nuoruudenaikainen miesystävä, itsepäinen Hannes. Tapahtuu toinenkin murha, ja Hanneksesta tulee yksi epäillyistä. Mukana kuvioissa ovat myös suomalais-portugalilainen sisustajapariskunta sekä Krissen miehen entinen puoliso nykyisine miehineen. Ratkaisu löytyy sitten uutteran poliisintyön avulla.

Risteys on hyvää viihdettä. Juoni kulkee perinteisten dekkarien tapaan; Piekkari on kaikissa romaaneissaan ollut kelpo tarinankehittelijä, ja nytkin tapahtumat etenevät ihan tyylikkäästi. Jotkut henkilökuvauksen mutkat saattavat olla vähän epäuskottavia, mutta reipas Krisse on mukavasti kuvattu ja hänen yksityiselämänsä tapahtumia on ollut kiinnostavaa seurata.

Uskoisin että kaikki Eija Piekkarin kirjat ovat mieluisaa luettavaa niille kotimaisen dekkarin ystäville, joita kiinnostaa enemmän poliisintyön ja tutkimuksen kuvaus kuin rikoksen veristen yksityiskohtien seulominen, olkoonkin että Risteyksessä murhien tekotapa on astetta verran julmempi kuin Piekkarin romaaneissa yleensä. Ja Lahden seudun paikallisväri tuonee sekin lukijoita.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...