Ursula K. Le Guin: Rocannonin maailma

Osta kirja itsellesi

Rocannonin maailma on LeGuinin varhaistuotantoa – esikoisteos, itse asiassa – ja Harhakaupungin kanssa hainilaisten tarinoiden ensimmäisiä. Se on pieni, vaatimaton tarina Rocannonista, tutkimusmatkailijasta, joka tutustuu Fomalhaut II -planeetan alkuasukkaisiin. Planeetan asukkaat, muutama älyllinen rotu, ovat teknologisesti takapajuista, mutta urheaa väkeä.

Tilanne järkkyy, kun Rocannonin tutkimusryhmä joutuu kapinallisten hyökkäyksen uhriksi ja Rocannon jää planeetalle yksin ilman keinoja hälyttää apua. Mitä yksi mies ja joukko pronssikauden teknologialla varustettuja alkuasukkaita voi tehdä teknisesti edistyneelle viholliselle? Paljonkin, jos heillä on rohkeus ja ystävyys puolellaan, väittää Le Guin.

Kirja on merkittävän kirjailijan esikoisteos ja kaiken lisäksi kestänyt aikaa hyvin, joten on hieno juttu, että se on vihdoin saatavilla suomeksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.