Ursula K. Le Guin: Rocannonin maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rocannonin maailma on Ursula K. LeGuinin varhaistuotantoa – esikoisteos, itse asiassa – ja Harhakaupungin kanssa hainilaisten tarinoiden ensimmäisiä. Se on pieni, vaatimaton tarina Rocannonista, tutkimusmatkailijasta, joka tutustuu Fomalhaut II -planeetan alkuasukkaisiin. Planeetan asukkaat, muutama älyllinen rotu, ovat teknologisesti takapajuista, mutta urheaa väkeä.

Tilanne järkkyy, kun Rocannonin tutkimusryhmä joutuu kapinallisten hyökkäyksen uhriksi ja Rocannon jää planeetalle yksin ilman keinoja hälyttää apua. Mitä yksi mies ja joukko pronssikauden teknologialla varustettuja alkuasukkaita voi tehdä teknisesti edistyneelle viholliselle? Paljonkin, jos heillä on rohkeus ja ystävyys puolellaan, väittää Le Guin.

Kirja on merkittävän kirjailijan esikoisteos ja kaiken lisäksi kestänyt aikaa hyvin, joten on hieno juttu, että se on vihdoin saatavilla suomeksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...