Ursula K. Le Guin: Harhakaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1967 ilmestynyt Harhakaupunki edustaa Le Guinin tuotannossa varhaisempaa ja vähemmän tunnettua puolta; suomennostakin saatiin odottaa vuoteen 2012. Se ei ole ihme, tarina on pieni ja vaatimaton. Samalla siinä on monia Le Guinille tyypillisiä piirteitä ja tarina sijoittuu Le Guinin laajempaan hainilaisten tarinoiden kontekstiin.

Kirja sijoittuu Pohjois-Amerikkaan, jossa ihmiskunta on hajaantunut pieniin yhteisöihin. Kaiken yllä hallitsevat shingit, näkökulmasta riippuen armeliaat vapahtajat tai petolliset maan sivilisaation tuhonneet valehtelijat. Kirjan päähenkilö on Falk, muistinsa menettänyt mies, jolla on kummalliset, epäinhimilliset kissansilmät.

Kirjan alkupuoli on mielenkiintoinen matka hieman toisenlaisen Pohjois-Amerikan halki shingien kaupunkiin, kirjan nimen harhojen kaupunkiin. Shingien valheet ovat Falkille melkoinen haaste.

Vaatimaton teos ei ole Le Guinin suuria mestariteoksia, mutta taitavan kirjoittajan tasaista työtä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...