Andrea Beaty ja David Roberts: Roosa Ruuti, insinööri

Osta kirja itsellesi

Kun Roosa Ruuti oli koulussa, hän istui hiljaa kuin hiiri luokassa. Vaikka osasi laskea ja tavata, ei hän suutansa uskaltanut avata.

Roosa Ruudilla ei ole luovuudesta puutetta, keksinnöt seuraavat toisiaan aina hodarikoneesta juustopyssyllä varustettuun käärmeidenkarkoitusmyssyyn. Vaan mitä tehdä, kun epävarmuus ottaa vallan ja epäonnistuminen hävettää? Uskaltaako omista keksinnöistään ja ajatuksistaan lainkaan kertoa muille?

Roosa Ruuti, insinööri on hauskasti riimitelty lastenkirja, joka auttaa niiden niin tuttujen epävarmuuden tunteiden käsittelyssä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, pettymys on vain yksi askel keksijän tiellä, kuten Roosan täti neuvoo.

David Robertsin hauska kuvitus tukee Andrea Beatyn nokkelaa tekstiä hyvin. Vaikka kirja on sanomaltaan hyvinkin opettavainen, se on samalla myös erittäin hullunkurinen ja kepeä, hyväntuulisesta kirjasta on lyhyesti sanottuna pakko pitää. En ihmettelisi, jos tällä kirjalla olisi tulevaisuudessa klassikkostatus, sen verran näppärästi se sitoo yhteen hersyvän hauskan toteutuksen ja hyvän, kannustavan viestin. Ehdottoman suositeltavaa luettavaa pienille tytöille!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...