Andrea Beaty ja David Roberts: Roosa Ruuti, insinööri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Roosa Ruuti oli koulussa, hän istui hiljaa kuin hiiri luokassa. Vaikka osasi laskea ja tavata, ei hän suutansa uskaltanut avata.

Roosa Ruudilla ei ole luovuudesta puutetta, keksinnöt seuraavat toisiaan aina hodarikoneesta juustopyssyllä varustettuun käärmeidenkarkoitusmyssyyn. Vaan mitä tehdä, kun epävarmuus ottaa vallan ja epäonnistuminen hävettää? Uskaltaako omista keksinnöistään ja ajatuksistaan lainkaan kertoa muille?

Roosa Ruuti, insinööri on hauskasti riimitelty lastenkirja, joka auttaa niiden niin tuttujen epävarmuuden tunteiden käsittelyssä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, pettymys on vain yksi askel keksijän tiellä, kuten Roosan täti neuvoo.

David Robertsin hauska kuvitus tukee Andrea Beatyn nokkelaa tekstiä hyvin. Vaikka kirja on sanomaltaan hyvinkin opettavainen, se on samalla myös erittäin hullunkurinen ja kepeä, hyväntuulisesta kirjasta on lyhyesti sanottuna pakko pitää. En ihmettelisi, jos tällä kirjalla olisi tulevaisuudessa klassikkostatus, sen verran näppärästi se sitoo yhteen hersyvän hauskan toteutuksen ja hyvän, kannustavan viestin. Ehdottoman suositeltavaa luettavaa pienille tytöille!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...