Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun kummat keksinnöt kautta aikojen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tatu ja Patu ovat palanneet kummallisten keksintöjen pariin. Aikaisempi Tatun ja Patun oudot kojeet esitteli mitä ihmeellisempiä kojeita ja laitteita. Tatun ja Patun kummat keksinnöt kautta aikojen perustuu samaan ideaan, mutta tällä kertaa näkökulma on historiallinen.

Outolan pojat kulkevat läpi aikakausien – kivikausi, muinainen Egypti, antiikin Rooma, keskiaika ja niin edelleen, aina nykyaikaan ja jopa tulevaisuuteen asti – esitellen, mitä kaikkea outolalaisella ajattelulla olisi saatu keksittyä kullakin aikakaudella. Siinä sivussa sitten lukija oppii jotain siitä, mitä kyseisellä aikakaudella ihan oikeasti keksittiin.

Kirja on siis kevyesti opettavainen, mutta myös kekseliäs ja hauska. Hyvin kirjoitettu ja hyvin piirretty kirja naurattaa niin lapsia kuin aikuisiakin ja rikkaista, yksityiskohtaisista kuvista riittää löydettävää pitkäksi aikaa. Kummat keksinnöt kautta aikojen on tuttua Tatu ja Patu -laatua alusta loppuun.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tälläisiä kirjoja lisää lapsille; uteliaisuuden kiihottaminen on aina hyvästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...