Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, elämä ja teot

Tatu ja Patu, elämä ja teot

Osta kirja itsellesi

Tatu ja Patu, nuo rakastetut kaksospojat Outolasta, saivat täyden tiun täyteen, sillä Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luoma kaksikko on sitten vuonna 1999 julkaistun Veera lääkärissä -kirjan esiintynyt jo 20 kirjassa, joista uusin on Tatu ja Patu, elämä ja teot. Kirjaa tituleeraataan juhlakirjaksi, ja siinä päästäänkin tutustumaan moniin jännittäviin ja outoihin yksityiskohtiin veljesparin aiemman tuotannon takahuoneissa.

Tatun ja Patun lapsuudesta tiedetään hyvin vähän, samoin heidän kotipaikastaan Outolasta. Saadaanko näihin asioihin viimein selkoa? Tatu ja Patu puhuisivat mieluiten tieteellisestä työstään, tunnettuja tutkimusmatkailijoita ja keksijöitä kun ovat. Tatun ja Patun ystävän Veeran äiti Mirjam toteaa: ”Heidän valtava intonsa oppia uutta ja samalla kykynsä olla ymmärtämättä yhtään mitään ovat ominaisuuksia, joita vain harvoilla on.”

Kirjassa kurkistetaan siis Tatun ja Patun kirjojen tekemisprosesseihin. Kulissientakaiset otokset ja tuttujen kertomat laajentavat kuvaa Tatun ja Patun persoonista ja työskentelytavoista. Kommelluksiakin on sattunut, dokumentit paljastavat. Kirjassa on myös harvinainen kuva veljesten työskentelyhallista, jossa he rakentavat ja testaavat kuuluisia keksintöjään. Hallin sijaintia eivät pojat sentään paljasta.

Tatu ja Patu, elämä ja teot on kerrassaan hauska ja vauhdikas lukupaketti Tatun ja Patun ystäville. En suosittele tätä ensimmäiseksi Tatu ja Patu -kirjaksi, sillä sellaisena sen maukas intertekstuaalinen huumori menee suurimmalta osin ohi. Oma 5-vuotias lapseni on sarjan suuri fani, joten tämä uutuus – vaikka onkin ehkä tekstilähtöisempi kuin keskimääräinen lastenkirja – uppoaa kuin outolalaisvauva sukkaan. Oho, ei enempää juonipaljastuksia! Lukekaa itse!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...