Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu supersankareina

Tatu ja Patu supersankareina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Outolan pojat sekaantuvat tällä kertaa supersankarialalle. Televisioaktiivinen lasersädetin (lue: kaukosäädin) muuttaa pojat supervoimia käytteleviksi su­persankareiksi, jotka poikien idoli, Hyperkybermies, rekrytoi auttamaan Yli­vetolan pelastamisessa. Aktiivipoika ja Mittamies joutuvat vaikeiden haas­teiden äärelle ratkaistessaan Ylivetolan kadonneiden rakennusten ongelmaa.

Supersankaritarina on todella yliveto! Outojen aakkosten jälkeen Havukainen ja Toivonen ovat ilmeisesti halunneet tehdä vähän tarinavetoisemman kirjan, sillä tällä kertaa juttua vetää tiukka juoni ja tekstiä riittää. Kuvitustakin on toki runsain mitoin ja se on tavalliseen tapaan aivan täynnä uskomattomia yksi­tyiskohtia.

Tarina on klassista supersankarikuviota, jossa sankarien on voitettava ylivoi­maiselta vaikuttava pahis. Tarina kierrättää kaikki olennaisimmat supersanka­rikliseet huolellisesti. Tyylikin on hyvin perinteinen ja Ylivetolan 1950-lukulai­nen ulkoasu sekä miellyttää silmää että kumartaa kauniisti supersankarisarja­kuvien kulta-ajalle.

Tatu ja Patu supersankareina on kaikin puolin todella upea kirja, jota on juo­nikkuutensa vuoksi mukava lukea lapselle (ja itselleen). Niin, ja etsiä kaikkia ihania visuaalisia pikkujippoja – etsikääpä vaikka Ylivetolan alun väentungok­sesta supersankareita tai oikeussalista kiellettyjä esineitä. Suosittelen lämpi­mästi!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...