Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu : Kovaa menoa kiskoilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tatun ja Patun Simo-setä kutsuu pojat luokseen Hääppölään. Kutsukirjeen mukana tulevat myös junaliput – ja vielä samalle iltapäivälle! Nyt outolalaisveljeksille tulee vimmattu kiire, sillä matkatavarat pitää pakata, eväät valmistella ja mitä vielä. Tatu ja Patu joutuvat banaaniensuoristuskiireessä ja lohtupupunetsimispaniikissa jättämään jopa lähdekirjallisuuteen tutustumisen väliin. Niinpä he lähtevät elämänsä ensimmäiselle junamatkalle käytännössä valmistautumattomina.

Tatun ja Patun tapauksessa hommat tietenkin järjestyvät, vaikka Outolassa asiat tehdäänkin vähän eri tavoin kuin meillä täällä. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luoma rakastettu parivaljakko selviää jokaisesta junamatkan koettelemuksesta kuin vanhat tekijät. Huumori kukkii, ja nyt kokonaan sarjakuvamuodossa etenevässä tarinassa nokkelat visuaaliset vitsit ovat ehkä vielä korostetummin esillä kuin monessa muussa kirjasarjan osassa. Löydettävä ei ihan hetkessä lopu.

Tatu ja Patu – Kovaa menoa kiskoilla on jo 22. kirja, jossa Tatu ja Patu esiintyvät. Ja niin vain uusia ideoita tuntuu tekijöillä riittävän. Kovaa menoa kiskoilla maistuu tuoreelta kuin kaakao kalsareissa ja kestää kulutusta kuin hätärusina kengänpohjassa. Ja mikä tärkeintä: kohderyhmä tykkää. Iso suositus kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...