Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja

Osta kirja itsellesi

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen maanmainiot outolalaisveljekset Tatu ja Patu ovat täällä jälleen, nyt laittamassa satuhetket uuteen uskoon! Annetaanpa poikien itsensä markkinoida agendaansa.

Tuntuuko joskus siltä, että satuhetket ova vähän tylsiä? Tuntuuko siltä, että sadut luetaan aina samanlaisella tasaisella mutinalla? Puuttuuko lukuhetkestä tunteen palo?

Kuuteen kokonaan uuteen satuun on kaikkiin lisätty yksilöidyt käyttöohjeet, jotka tekevät tarinatuokioista tosiaankin erilaisia. Ja mikä parasta: ohjeet antavat ideoita ja variointimahdollisuuksia, joiden kaikkien tarkoitus on tehdä satuhetkistä entistä kiehtovampia, hauskempia ja vuorovaikutteisempia.

Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja antaa ohjeet muiden muassa laajaan tunneilmaisuun niin kasvonilmein kuin puhesävyinkin. Lisäksi hupia haetaan ennaltasovituista toistoista ja höpsöistä ääniefekteistä. Lisäksi liian romanttinen satu voidaan satuhetken osallistujien niin toivoessa muuttaa parempaa kakkahuumoria sisältäväksi kohellukseksi ja niin edelleen. Kirjan sivut ovat tuttuun tyyliin täynnä toimintaa ja yksityiskohtia, joita riittää etsittäväksi usean lukukerran ajalle.

Tämä satukirja tuntuu soveltuvan hyvin kaikille Tatun ja Patun ystäville. Meidän viisivuotiaamme lienee ehkä junioriosastoa kohderyhmässä, mutta hyvin tuntuu kelpaavan monena päivänä peräkkäin. Olenpa myös kuullut, että vielä 15-vuotiaskin on kömpinyt äidin viereen nautiskelemaan uudesta sadusta. Ja siitähän tässä lopulta onkin kyse: yhdessäolosta, toisen kohtaamisesta, hauskasta jaetusta hetkestä. Kyllä vain, myös Kirjavinkit suosittelevat Tatun ja Patun ällistyttävää satukirjaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...