Rudy Pevenage ja John van Ierland: Rudy Pevenage : Totuus ammattipyöräilystä ja dopingista

Rudy Pevenage : Totuus ammattipyöräilystä ja dopingista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Belgialainen Rudy Pevenage aloitti ammattipyöräilyuransa 1970-luvulla ja nousi huipulle 1980-luvun taitteessa, jolloin hän voitti kertaalleen Ranskan ympäriajon pistekilpailun ja piti yllään legendaarista maillot jaunea, kilpailua johtavan ajajan keltaista paitaa, viikon verran. Aktiiviuransa jälkeen hän siirtyi urheilujohtajaksi ja valmentajaksi. Tunnetuin hänen suojateistaan oli saksalainen Jan Ullrich, olympiamitaleita ja ympäriajovoittoja vuosituhannen vaihteessa saavuttanut supertähti.

Kuten Pevenagen elämäkertakirjan otsikkokin antaa ymmärtää, voittoa tavoiteltiin kaikin konstein. Kansainvälinen ammattipyöräily ryvettyi pahasti viitisentoista vuotta sitten dopingskandaalissa, jossa Pevenage ja Ullrich molemmat olivat osallisina. Mutta Pevenagen mukaan kaikki käyttivät dopingia, EPO-hormonia ja veritankkausta varsinkin, sillä puhtaat eivät voineet pärjätä.

John van Ierlandin kanssa kirjoitettu Rudy Pevenage : Totuus ammattipyöräilystä ja dopingista kurkistaa pyöräilymaailman kulisseihin. Pevenage puhuu suoraan eikä kovin kauniisti monista kollegoistaan ja kilpailijoistaan niin oman pyöräily- kuin valmennusuransa ajaltakin, mutta jättää myös paljon rivien väliin. Kokonaisuus on hieman sekava. Enemmän olisin ollut kiinnostunut lukemaan pyöräilymaailman rakenteista, kisojen taustoista ja tallien työskentelystä. Nyt kirja menee monin paikoin nimien ja paikkojen pudotteluksi. Kirjan viimeinen neljännes, jossa dopingskandaali alkaa laueta, on ilman muuta kiinnostavin osuus, ja jäi nyt vähän liian pienelle painoarvolle.

Rudy Pevenagen elämän ja teot kirja kattaa perinteisen elämäkerran tapaan. Maantiepyöräily- ja ympäriajoentusiasteille Rudy Pevenage tarjoaa muutamaksi illaksi kiinnostavia hetkiä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...