Tea Salonsaari: Runotantti

Runotantti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Runotantti on herkullisen ihana runoteos, jonka runot sopivat kenelle tahansa ja ovat helposti ymmärrettävissä.

Tea Salonsaari vieraili Kouvolan kirjastossa näyttelynsä avajaisissa keväällä 2023. Avajaisissa kerrottiin hänen runoistaan: hän luki niitä ja juteltiin siitä, miten runot ovat syntyneet ja eritoten siitä, kuinka hän on bloggaaja. Hän on julkaissut tekstejään muun muassa Runotantti-blogissa. Silloin tuli esille, että hän voisi julkaista runojaan ihan kirjana!

Loppuvuodesta se oli totta! Runotantin runot on luettavissa runokirjassa Runotantti, joka on ulkoasultaan kaunis, sisältö on täynnä runoja ja kuvituskin on Tean. Näitä runoja voi lukea aina uudestaan ja uudestaan.

“Runotantin runot ihmettelevät elämän kulkua ja moninaisuutta, rakkautta, surua, iloa, henkistä kasvua ja sen haasteita sekä luonnon kauneutta ja lohduttavaa voimaa.” – Näin kerrotaan esipuheessa.

Itse olen lukenut näitä runoja ja mennyt mukaan niihin tunnelmiin. Nyökytellyt päätäni ja ollut ihastuksissani, miten sitä voi asioista aina vaan kertoa uudelleen ja uudelleen, mutta silti niin raikkaan eri lailla.

Minä en ole kevyt ja iloinen.
En ole koskaan ollut.
Vaikka istuisin ilonpidon keskellä,
olen aina puolivarjossa.
Päivän kirkkain säde ei tavoita minua.
Kaihon kädet ovat kantaneet sydäntäni
alusta asti….

Runo jatkuu vielä, mutta tässä vähän alkua.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...