Luiz Ruffato: Rutosti hevosia

Rutosti hevosia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brasilian São Paulo on yksi maailman suurista metropoleista: sen alueella asuu 20 miljoonaa ihmistä. Sellaiseen ihmisjoukkoon mahtuu kaikenlaista. Miten megakaupunkia kuvaisi?

Rutosti hevosia yrittää. Luiz Ruffato lyö lukijan silmille 70 sirpaletta, jotka kuvaavat São Pauloa toukokuun 9. päivänä vuonna 2000. Tuollainen määrä pieniä sirpaleita ei tietysti riitä alkuunkaan kertomaan kaikkea, mitä suurkaupungista löytyy, mutta tämä on hyvä aloitus.

Kirjaan mahtuu kaikenlaista, rumaa ja kaunista. Enimmäkseen rumaa, mikään matkailumainos Rutosti hevosia ei ole. Esiin pääsevät niin rikkaat kuin köyhätkin. Kirja pursuaa erilaisia tekstilajeja ja -tyylejä. Se ei ole varsinaisesti romaani; kirjailija itse on luonnehtinut sitä kirjalliseksi installaatioksi ja kunnianosoitukseksi São Paulolle.

Rutosti hevosia on räjähtävä, elinvoimainen kirja. Suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä on tavoittanut suurkaupungin sykkeen ja kielen suomennoksessaan upealla tavalla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...