Sujata Massey: Rei Shimuran ensimmäinen tapaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

The Salaryman’s Wife (arvio perustuu alkuteokseen) aloittaa Sujata Masseyn kymmenosaisen dekkarisarjan. Kuten kirjailijallakin, myös päähenkilöllä on juurensa eri puolilla maailmaa. Tässä kirjassa Rei Shimura, japanilais-amerikkalainen englanninopettaja, on juuri saapunut viettämään rentouttavaa uudenvuodenmatkaansa Japanin Alpeille. Rei yöpyy pienehkössä majatalossa Shiroyamassa.

Samassa pikkukaupungissa lomaansa viettää myös skotlantilainen asianajaja, Hugh Glendinning. Rei löytää Hughin hyvän ystävättären kuolleena majatalon puutarhasta. Hän ei kuitenkaan usko poliisin rasistiseen ja äkkipikaiseen tutkintaan ja alkaa omatoimisesti selvittää tapausta. Tutkimusten edetessä Hugh ja Rei aloittavat seurustelun. Mukaan tempautuvat amerikkalaiset sotaveteraanit, ilotalot ja tietenkin yakuza.

Raskasta luettavaa Sujata Masseyn kirjat eivät ole. Tätä kirjaa voi lukea eteenpäin ajattelematta sen kummemmin, mitä aikaisemmin tapahtui. Raakaa väkivaltaa (jos sellaista nyt on) ei tarkemmin kuvailla, mutta jännitystä kyllä riittää.

Sujata Massey on onnistunut luomaan persoonallisen ja hyvin itsensä kaltaisen päähenkilön kirjoilleen, joissa ihailtavinta on taustatyö – megakaupunki Tokion ja japanilaisen tapaopin yksityiskohdat saavat jopa nirppanokkaisimmat kehumaan kirjailijan ahkeruutta. Tätä ei voi olla ahmimatta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...