Johanna Sinisalo: Salattuja voimia : Opas valoisille ja pimeille poluille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johanna Sinisalo on innokas patikoija, joka on harrastanut kävelyä toistakymmentä vuotta. Patikointiteema on näkynyt Sinisalon kirjoituksissa aikaisemminkin, muun muassa Linnunaivoissa ja Kädettömät kuninkaat -kokoelman novellissa Grande Randonnée. Nyt aiheelle on omistettu kokonainen kirja.

Salattuja voimia on toisaalta novellikokoelma, toisaalta patikointiopas. Novellit on jaettu maantieteellisesti alueiden mukaan ja jokaisen alueen kohdalla kuvataan ensin alueen patikointimahdollisuuksia. Opastuksen jälkeen on jokunen alueelle sijoittuva vaellusaiheinen novelli. Britteinsaaret, Alpit, Appalakit, Down Under, muu Eurooppa – kaikki nämä ovat seutuja, joista Sinisalolla on omakohtaista vaelluskokemusta, joka näkyy kirkkaana asiantuntemuksena ja aiheen hallintana. Sinisalo kommentoi kirjassa novelleja ja näiden kommenttien perusteella monien tarinoiden siemenet ovat syntyneet vaelluksilla sattuneista tapahtumista ja kohdatuista ihmisistä.

Novellien ja tiedon lisäksi tarjolla on anekdootteja vaelluksilta, esimerkiksi hauska tarina siitä, miten kuollut mäyrä osoittautui italialaisessa ravintolassa yllättävän hyödylliseksi. Kirjan lopussa on vielä tuhti tietopaketti vaelluksesta kiinnostuneille: näillä ohjeilla pääset aivan varmasti alkuun vaellusharrastuksessa ja osaat etsiä lisätietoa.

Salattuja voimia on mainio kokoelma, jota voi suositella kaikille vähän kummallisten novellien ystäville, oli sitten erityisen kiinnostunut vaellusaiheesta tai ei. Vaeltamisesta kiinnostuneille tämä on lähes pakollista luettavaa. Lisäksi kirjan luettuaan saattaa huomata olevansa itse asiassa kiinnostunut vaellusharrastuksesta…

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...