Karen Joy Fowler: Sarah Canary

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mystinen mustiinpukeutunut nainen, Sarah Canary, ilmestyy kiinalaisten rautatietyöläisten leiriin Washingtonissa vuonna 1873. Chin lähtee vastentahtoisesti palauttamaan naista kotiinsa – missä se sitten onkaan, nainen kun ei puhu ensimmäistäkään selvää sanaa.

Siitä alkaa melkoisen värikäs matka. Sarah Canaryn seurue kasvaa: mukaan tarttuu mielipuoli ja radikaalifeministi. Kukaan kolmikosta ei istu erityisen hyvin 1800-luvun lopun rajaseutujen Yhdysvaltoihin. Kirjaa värittävät erilaiset sivuseikat syrjinnästä, erityisesti naisten aseman suhteen. Myös kiinalaisten kokema vaino tulee selväksi.

Kun kirjan loppuun on päässyt, Sarah Canaryn tarinan suhteen ei ole viisaampi kuin kirjan aloittaessaan, mutta matkan varrelta on toivon mukaan jäänyt mieleen jotain.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...