Karen Joy Fowler: Sarah Canary

Osta kirja itsellesi

Mystinen mustiinpukeutunut nainen, Sarah Canary, ilmestyy kiinalaisten rautatietyöläisten leiriin Washingtonissa vuonna 1873. Chin lähtee vastentahtoisesti palauttamaan naista kotiinsa – missä se sitten onkaan, nainen kun ei puhu ensimmäistäkään selvää sanaa.

Siitä alkaa melkoisen värikäs matka. Sarah Canaryn seurue kasvaa: mukaan tarttuu mielipuoli ja radikaalifeministi. Kukaan kolmikosta ei istu erityisen hyvin 1800-luvun lopun rajaseutujen Yhdysvaltoihin. Kirjaa värittävät erilaiset sivuseikat syrjinnästä, erityisesti naisten aseman suhteen. Myös kiinalaisten kokema vaino tulee selväksi.

Kun kirjan loppuun on päässyt, Sarah Canaryn tarinan suhteen ei ole viisaampi kuin kirjan aloittaessaan, mutta matkan varrelta on toivon mukaan jäänyt mieleen jotain.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...