Karen Joy Fowler: Jane Austen -lukupiiri

Jane Austen -lukupiiri

Osta kirja itsellesi

Viisi eri-ikäistä naista ja yksi mies kokoontuvat Kaliforniassa lukupiiriin keskustelemaan Jane Austenin tuotannosta. Seuraavan puolen vuoden aikana kokoonnutaan puimaan teos kerrallaan Austenin koko tuotanto ja siinä sivussa lukupiiriläisten omat elämät saavat kokea ihmissuhteiden pyöritystä austenilaiseen tapaan.

Jane Austen -lukupiiri on yhdenlaista fanifiktiota. Se tuntuu vähän täsmäkirjoitetulta ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita Austenista ja toisaalta harrastavat lukupiirejä. Kirjan lopusta löytyy sen henkilöhahmojen keksimiä lukupiirikysymyksiä kirjasta.

Lukupiirissä käsitellään Austenin kaikki kirjat, pääpaino tosin on muussa kuin kirjojen analysoinnissa. Ei siis hätää, jos et ole itse lukenut Austenin teoksia: pysyt kyllä kärryillä. Pientä spoileria saattaa tulla, mutta en kokenut saavani järisyttäviä juonipaljastuksia kirjojen käänteistä.

Oma Austen-tietouteni on perin pinnallista; olen lukenut vain Ylpeyden ja ennakkoluulon. Siltä pohjalta osaan kyllä sanoa, että kirjallisilta ansioiltaan Jane Austen -lukupiiri jää kyllä aidosta Austenista, sanoi takakansi mitä tahansa. Ihan kelpo viihdettä tämä kuitenkin on ja lukeminen on kuitenkin aihe, joka kirjoissa usein toimii.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...