Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuttua laatua Austerin kynästä. Nathan Glass on kyyninen, kuusikymppinen mies, joka on onnistunut paremmin töissään kuin ihmissuhteissaan. Hän alkaa kerätä tarinoita muiden elämästä, mutta on kuitenkin samalla koko ajan itse tapahtumien ytimessä. Ihmisiä tulee tarinan edetessä lisää mukaan ja henkilöhahmot ovat mukavan erilaisia. Ihmiselämän mielettömyyden kirja on kuin kirja toisen sisällä.

Kirja on tavallaan hyvin erilainen kuin monet muut Austerin teokset, mutta kirjoitustyylistä löytyy tuttuja, herkullisia elementtejä. Mies osaa liittää tarinoihinsa yllättäviä tapauksia ja pinnan alla kytevää trillerimäisyyttä. Brooklyn on kirjan henkilöitä yhdistävä paikka, mutta oikeastaan vain näyttämönä. Ajan henkikin antaa oman leimansa, mutta kaikki teot ovat kuitenkin ihmisten käsissä.

Loppupuolella Sattumuksia Brooklynissa kasvaa selviytymistarinaksi ja myös yhteiskunnalliset kannanotot nousevat pintaan. Loppu on austermaisen yllättävä ja kannen sulkeuduttua pintaan pyrkivät monenkirjavat tunteet.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...