Astrid Lindgren: Satuja, seikkailuja ja kepposia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ennen kuin luet tätä tekstiä yhtään eteenpäin, palaa hetkeksi lapsuuteesi, lapsuutesi kirjallisten kokemusten äärelle. Kun nyt kysyn sinulta, mitä siellä näet, kuka kurkistaa kirjan sivujen välistä tai ehkä kepponen jos toinenkin mielessään on jo karannut kirjahyllystä ja vilkuttaa sinulle: ”Tule mukaan, lähdetään etsimään seikkailuja!”, ihmettelen suuresti, jos yksikään tai mikään näkemistäsi asioista ei juonna juuriaan Astrid Lindgrenin satumaailmasta. Niin ihastuttava ja ihmeellinen tuo maailma on, niin ainutlaatuinen!

Olipa suosikkisi ja sankarisi sitten Eemeli puu-ukkoineen, Peppi eriskummallisine tapoineen, lohikäärme punaisine silmineen tai Marikki, tuo Kesäkummun kekseliäs pikkutyttö, löydät tästä kirjasta varmasti mieluista luettavaa. Sen lyhyehköt tarinat esittelevät yksitoista Astrid Lingrenin satuhahmoa ja näin ollen sen avulla pääsee sekä muistelemaan vanhoja tuttuja että tapaamaan uusia ystäviä. Koska tarinat sijoittuvat Lindgrenin pitkän uran eri vaiheisiin, vuosien 1947 ja 1985 välille, on niiden kautta myös hienosti peilattavissa muuttunut maailma niiden taustalla. Samoin erityyppiset alkuperäiskuvitukset tekevät kirjasta erittäin mielenkiintoisen matkan maailmankuulun ruotsalaiskirjailijattaren satumaailmaan.

Suosittelen lämmöllä sekä meille Astrid Lindgrenin aikuisystäville että nuoremmille, vielä hänen tarinoitaan kuulemattomille korvapareille. Oiva lukukirja yhteisiin hetkiin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Olen Ruotsin ja Astrid Lindgrenin ihailija. Vielä aikuisenakin olen ostanut Pippi Långstrump – kirjan 🙂 Kiitos postauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...